Αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών είναι ο 23χρονος, ο οποίος ευθύνεται για το θανατηφόρο τροχαίο, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο της 77χρονης Ελένης Σταυρινίδου στην Κοκκινοτριμιθιά την περασμένη Παρασκευή.

Η Νομική Υπηρεσία εξετάζοντας τον φάκελο της υπόθεσης κατέληξε να καταχωρισθεί υπόθεση σε βάρος του 23χρονου και να κατηγορηθεί στη βάση του άρθρου 210 του ποινικού κώδικα, δηλαδή για «πρόκληση θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης». Σε περίπτωση καταδίκης κάποιου προσώπου για το υπό αναφορά αδίκημα, ο καταδικασθείς υπόκειται σε φυλάκιση που δεν υπερβαίνει τα τέσσερα έτη.

Πάντως, η Αστυνομία, όπως πληροφορούμαστε, είχε εισηγηθεί στη Νομική Υπηρεσία τη δίωξη του νεαρού στη βάση του άρθρου 205, δηλαδή για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας, που προνοεί καταδίκη φυλάκισης δια βιου («Κάθε πρόσωπο το οποίο επιφέρει το θάνατο άλλου προσώπου με παράνομη πράξη ή παράλειψη, είναι ένοχο του κακουργήματος της ανθρωποκτονίας»).

Την υπόθεση διερευνούσαν η Τροχαία Λευκωσίας και το ΤΑΕ Λευκωσίας. Τα δυο τμήματα της Αστυνομίας, όπως αποκάλυψε τη Δευτέρα το philenews, είχαν εξασφαλίσει οπτικό υλικό από κάμερα εντός του αυτοκινήτου του 23χρονου που έδειχνε αξιοπερίεργη οδηγική συμπεριφορά.

Όπως γράψαμε τη Δευτέρα, το καταγεγραμμένο αυτό υλικό παρουσιάζει τον νεαρό από μεγάλη απόσταση να λοξοδρομεί, να διατηρεί την ασυνήθιστη αυτή πορεία για αρκετά μέτρα και εν τέλει να παρασύρει την άτυχη γυναίκα, η οποία ήταν ορατή.

Στη βάση αυτού του οπτικού υλικού που, όπως πληροφορείται το philenews, λήφθηκε νόμιμα είχε γίνει εισήγηση για δίωξη στη βάση του κακουργήματος της ανθρωποκτονίας. Ωστόσο, η νομική υπηρεσία έκρινε ότι δεν επαρκούσε για να αποδειχθούν ενώπιον δικαστηρίου τα συστατικά στοιχεία της ανθρωποκτονίας.