Εντός του Γενικού Συστήματος Υγείας εξυπηρετεί από το πρωί τους ασθενείς της η πολυκλινική «Υγεία» της Λεμεσού.

Την ίδια ώρα, στον ΟΑΥ επικρατεί, όπως πληροφορούμαστε αναβρασμός αφού πέραν από τους γιατρούς που είχαν εκδηλώσει το προηγούμενο διάστημα ενδιαφέρον για ένταξή τους στο ΓεΣΥ, τα τελευταία εικοσιτετράωρα και άλλοι, από τους γιατρούς του νοσηλευτηρίου, αποτάθηκαν στον οργανισμό ζητώντας την έναρξη των σχετικών διαδικασιών, ενώ υπάρχουν σε εκκρεμότητα και αιτήσεις οι οποίες δεν κατέστη δυνατό να ολοκληρωθούν πριν από τη σημερινή ημέρα.

Όπως ανέφερε στον «Φ» ο εκτελεστικός διευθυντής της πολυκλινικής, Γιώργος Ζαχαριάδης, «το νοσηλευτήριο μας ξεκίνησε από σήμερα και προσφέρει τις υπηρεσίες του εντός ΓεΣΥ τόσο σε ό,τι αφορά το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών, όσο και στις διάφορες ιατρικές ειδικότητες, οι οποίες βεβαίως ήδη υπήρχαν στο νοσοκομείο το οποίο εδώ και δεκαετίες προσφέρει στους Κύπριους ασθενείς».

«Για εμάς η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική. Θα χρειαστούμε λίγο χρόνο να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα, να δούμε τις ανάγκες και σίγουρα εκείνο που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι ότι θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε την ίδια ποιότητα υπηρεσιών με αυτή που προσφέραμε και στο παρελθόν».

Η ένταξη της πολυκλινικής «Υγεία» στο ΓεΣΥ, υποχρέωσε βεβαίως αριθμό γιατρών που στεγάζονταν στο νοσηλευτήριο και επέλεξαν να μην ενταχθούν στο σύστημα να αναζητήσουν νέα επαγγελματική στέγη.

Σε δηλώσεις του, ο πνευμονολόγος Χάρης Αρμεύτης, ο οποίος ανήκει στην ομάδα των γιατρών που επέλεξαν να παραμείνουν εκτός ΓεΣΥ, ανέφερε ότι «όλες οι προσπάθειες που κάναμε μέχρι σήμερα για να κερδίσουμε αναβολή της ένταξης του νοσοκομείου προκειμένου να μας δοθεί χρόνος να βρούμε αλλού επαγγελματική στέγη. Πήγαμε αρχικά στην Βουλή, δεν συζητήθηκε καν η σχετική πρόταση νόμου, μετά πήγαμε στην Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού η οποία έκρινε ότι δεν τίθεται θέμα διότι έχουμε την επιλογή του American Medical Center στη Λευκωσία το οποίο παραμένει εκτός ΓεΣΥ. Αντιλαμβάνεστε ότι όταν κάποιος δραστηριοποιείται για δεκαετίες στη Λεμεσό είναι δύσκολο να μεταφερθεί και αυτός και οι ασθενείς του στη Λευκωσίας. Ως πολίτες, νιώθουμε ότι αυτό το κράτος δεν μας έχει προστατέψει».