Μάταια το The Mediterranean Hospital Of Cyprus διεκδίκησε απαγορευτικά μέτρα μέσω της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών, ώστε να μην υπογραφεί η σύμβαση για 20.000 τεστ κορωνοϊού που θα γίνονταν από τις 5 έως τις 25 Μαΐου πριν εξεταστεί σχετική της προσφυγή, αφού όταν το θέμα τέθηκε ενώπιον της Αναθεωρητικής Αρχής, το υπουργείο Υγείας είχε ήδη υπογράψει, εκκρεμούντος του αιτήματος.
Το Mediterranean Hospital θεωρεί ότι άδικα αποκλείστηκε από τον διαγωνισμό, που αφορούσε 20.000 εξετάσεις, οι οποίες θα πραγματοποιούνταν σε εργαζομένους σε παγκύπρια βάση μεταξύ των ημερομηνιών 04.05.2020 έως 25.05.2020, αλλά και ότι με τον αποκλεισμό της το κράτος πλήρωσε πιο ακριβά τα εν λόγω τεστ. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού –εξπρές– η προϋπολογιζόμενη δαπάνη είχε καθοριστεί σε 80 ευρώ ανά εξέταση. 
Με τον διαγωνισμό, καλούνταν οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν τη δυναμικότητα τους, τις επαρχίες που θα εξυπηρετούσαν και την τιμή τους. Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα έπρεπε τα εργαστήρια να έχουν επαληθεύσει τη μέθοδο τους και αυτή να γινόταν αποδεκτή από τις Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας.
Το Mediterranean Hospital με ηλεκτρονικό του μήνυμα στις 29 Απριλίου, ανέφερε ότι η μέθοδος εργαστηριακών εξετάσεων που ακολουθούν ήδη έχει κοινοποιηθεί προς το  υπουργείο Υγείας και ζήτησαν να τους αποσταλούν δείγματα για επαλήθευση από το εργαστήριο τους. Την επομένη (30 Απριλίου), το υπουργείο απάντησε παραπέμποντας στη σχετική ιστοσελίδα.
 
Το Mediterranean ζήτησε στις 4 Μαΐου, να του κοινοποιηθούν γραπτώς οδηγίες ώστε να επαληθευτεί η μέθοδος που ακολουθεί το κλινικό εργαστήριό τους. Ωστόσο την ίδια μέρα, πήραν επιστολή από το υπουργείο, σύμφωνα με την οποία είχαν αποφασίσει για τον διαγωνισμό και ότι η προσφορά τους δεν επιλέγηκε καθότι δεν συμμορφώνεται με απαίτηση επαλήθευσης της μεθόδου των τεστ.
Το Mediterranean Hospital κατέθεσε προσφυγή και ζήτησε και απαγορευτικά μέτρα για υπογραφή της σύμβασης, όχι μόνο για «να αποτραπεί η περαιτέρω ζημιά των θιγόμενων συμφερόντων της», αλλά και «του δημόσιου συμφέροντος, αφού η πραγματοποίηση πολλών χιλιάδων εξετάσεων του συγκεκριμένου τύπου με ανάθεση τους σε συγκεκριμένες εταιρείες σε υψηλότερη τιμή της λογικής» αλλά και της προσφερόμενης εξαρχής από το παραπονούμενο νοσηλευτικό ίδρυμα, με αποτέλεσμα ζημιά στο δημόσιο συμφέρον πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Με την υπογραφή της σύμβασης, στην ουσία, το υπουργείο Υγείας προχώρησε σε διασπάθιση δημοσίου χρήματος, καθότι η προσφορά τους ήταν η φθηνότερη, αναφέρεται στο αίτημα για τα απαγορευτικά μέτρα.
Ωστόσο, επειδή ενώ είχε υποβληθεί η προσφυγή και το αίτημα για απαγορευτικά μέτρα, αλλά πριν εξεταστεί το ζήτημα από την Αναθεωρητική Αρχή, η σύμβαση υπογράφηκε, δεν υπήρχε λόγος για τα απαγορευτικά μέτρα, ενώ το όλο ζήτημα θα εξεταστεί κατά την εξέταση της ουσίας της προσφυγής, αποφάνθηκε η Αναθεωρητική Αρχή.