Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης του 67χρονου κατηγορουμένου για τη φονική πυρκαγιά που ξέσπασε το Σάββατο 3 Ιουλίου 2021, από το χωριό Αρακαπάς και είχε ως αποτέλεσμα να επεκταθεί σε άλλες οκτώ κοινότητες. Από τις πύρινες γλώσσες κάηκαν κατοικίες, επιχειρήσεις, υποστατικά, ζώα, φάρμες, ενώ βρήκαν φρικτό θάνατο τέσσερις εργάτες στο χωριό Οδού της επαρχίας Λάρνακας.

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λεμεσού σε σημερινή απόφαση του βρήκε ένοχο τον 67χρονο στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει. Πρόκειται για τα αδικήματα της πρόσκλησης φωτιάς σε φυτεία και ανάμματος φωτιάς στην ύπαιθρο. 

Στην απόφαση του το Κακουργιοδικείου ανάφερε ότι ο κατηγορούμενος έθεσε φωτιά κακόβουλα, απερίσκεπτα και εσκεμμένα. Σύμφωνα με τα γεγονότα, ο κατηγορούμενος αφού έθεσε φωτιά αποχώρησε από το σημείο και μετέβη σε καφενείο – περίπτερο όπου θα ανέφερε σε άλλο πρόσωπο ότι καίγονται καλαμιώνες. Ακολούθως αναχώρησε για να πιει δεύτερο καφέ σε καφενείο στην Επταγώνια.Σημείωσε ότι η Κατηγορούσα Αρχή πέτυχε να αποδείξει την υπόθεση 

Το Δικαστήριο διέταξε όπως ο κατηγορούμενος παραμένει υπό κράτηση μέχρι τις 31 Μαΐου όπου ορίστηκε η διαδικασία για επιβολή ποινής.

Στο άκουσμα της απόφασης της η κόρη του κατηγορούμενου ξέσπασε σε κλάματα.