Ξεκαθάρισαν μέσω μαρτυριών οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διαπράχθηκε το διπλό φονικό στον Ύψωνα στις 29 Ιουνίου, με θύματα τον 44χρονο Μάριο Ονησιφόρου και τον 52χρονο Μιχάλη Μιχαήλ. Οι δύο φερόμενοι δράστες, ο 49χρονος Σ.Α και ο 54χρονος Α.Κ., συνεχίζουν να κρατούν την ίδια στάση, αρνούμενοι να συνεργαστούν με τους ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού.

Παρά το γεγονός ότι οι έρευνες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, για την ώρα δεν έχει εντοπιστεί το φονικό μαχαίρι, με το οποίο σύμφωνα με μαρτυρίες, φονεύθηκαν τα δύο θύματα. Οι ύποπτοι οδηγήθηκαν χθες εκ νέου ενώπιον του Δικαστηρίου καθώς έληγε η οκταήμερη προσωποκράτησή τους.

Οι ανακριτές αιτήθηκαν την ανανέωση της κράτησής για άλλες 7 ημέρες μέχρι να συμπληρωθεί το ανακριτικό έργο και να καταχωρισθεί η υπόθεση ενώπιον του Κακουργιοδικείου. Το Δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας, με τους νέους δικηγόρους των υπόπτων να μην φέρουν ένσταση στην κράτηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φόβοι για νέο κύκλο αίματος μετά το διπλό φονικό στον Ύψωνα

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο Ονησιφόρου και ο 43χρονος φίλος του βρίσκονταν στο μπαρ της μπυραρίας έπιναν ποτό όταν μετά από 10 λεπτά αφίχθηκαν οι 2 ύποπτοι οι οποίοι κάθισαν σε ξεχωριστό τραπεζάκι. Σε κάποια στιγμή οι ύποπτοι αποχώρησαν, λόγω προσωπικών διαφορών που είχε ο 43χρονος με τον πρώτο ύποπτο και τον αδελφό του.

Ο 43χρονος ωστόσο έστειλε άλλο θαμώνα να ελέγξει εάν οι ύποπτοι είχαν φύγει και αυτός επέστρεψε πίσω λέγοντας του, ότι τον θέλουν έξω οι δύο. Ο 43χρονος βγήκε μαζί με τον Ονησιφόρου και εκεί συνάντησαν τους υπόπτους, με τον πρώτο να του λέει «θα σε σφάξω μπάσταρδε». Ακολούθησε λογομαχία με τον 49χρονο να ανασύρει μαχαίρι και να επιχειρεί να χτυπήσει τον 43χρονο, ο οποίος κατάφερε να γλιτώσει. Από το μένος του υπόπτου δεν γλίτωσε ο Ονησιφόρου ο οποίος δέχθηκε θανάσιμη μαχαιριά στον λαιμό.

Ακολούθησαν σκηνές πανικού με τον 43χρονο να μεταφέρει το θύμα εντός της μπυραρίας για να τον βοηθήσει. Εντός της μπυραρίας άρχισε νέα συμπλοκή με τον 43χρονο να ρίχνει διάφορα αντικείμενα για να αμυνθεί. Οι ύποπτοι εξήλθαν της μπυραρίας και εκείνη τη στιγμή αφίχθηκε με το όχημά του ο Μιχαήλ, ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρίες, πλησίασε τη σκηνή του φονικού και ζητούσε να μάθει τι συνέβη.

Ο 49χρονος ύποπτος του επιτέθηκε, τον έριξε στο έδαφος και τον μαχαίρωσε στο λαιμό και στο πρόσωπο. Ενώ ο Μιχαήλ κειτόταν αιμόφυρτος στο έδαφος, ο δεύτερος ύποπτος τον κλώτσησε με δύναμη στο κεφάλι. Αυτόπτες μάρτυρες προσπάθησαν να πλησιάσουν τους δύο άνδρες, με τον πρώτο ύποπτο να κρατάει το φονικό μαχαίρι και να απειλεί οποίον πλησιάσει.