Με τα φονικά μαχαίρια για την ώρα να μην έχουν εντοπιστεί, οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού επιδίδονται σε αγώνα δρόμου για να ολοκληρώσουν το ανακριτικό έργο της στυγερής διπλής δολοφονίας που διαπράχθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης (29/6) σε μπυραρία στο Ύψωνα.

Δυστυχώς, ο 52χρονος πολύτεκνος πατέρας, Μιχάλης Μιχαήλ, άλλως «Μίλλας», υπέκυψε στα τραύματα του σκορπώντας θλίψη σε συγγενείς και φίλους. Ο 52χρονος είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση το πρωί της ίδιας ημέρας σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο και νοσηλευόταν σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, ωστόσο, δεν τα κατάφερε.

Οι δύο φερόμενοι δράστες, ο 49χρονος Σ.Α. και ο 54χρονος Α.Κ. επανασυνελήφθησαν χθες τα ξημερώματα με νέα δικαστικά εντάλματα για το αδίκημα του φόνου εκ προμελέτης σε βάρος του 52χρονου Μιχάλη Μιχαήλ. Οι δύο οδηγήθηκαν εκ νέου ενώπιον του Δικαστηρίου Λεμεσού με τη συνοδεία μεγάλου αριθμού μελών του Ουλαμού Πρόληψης Εγκλημάτων, οι οποίοι έφεραν αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Κατά τη χθεσινή διαδικασία, τους δύο υπόπτους εκπροσώπησε νέος δικηγόρος χωρίς να φέρει ένσταση στο αίτημα κράτησης της Αστυνομίας. Ανακρινόμενοι οι δύο τοποθετούν τον εαυτό τους στη σκηνή και ισχυρίζονται ότι δέχθηκαν επίθεση από διάφορα πρόσωπα. Ωστόσο, αρνούνται ότι τραυμάτισαν τα θύματα και τον 43χρονο. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο 54χρονος ύποπτος κατά την παρουσίασή του ενώπιον του Δικαστηρίου, έφερε εμφανείς εκδορές στην κεφαλή.

Οι πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν πως στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού εκφράζεται ανησυχία για το ενδεχόμενα να υπάρξει «συνέχεια» μετά και τη διπλή δολοφονία των δύο προσώπων και ενδεχόμενο νέο κύκλο αίματος. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως κάποιοι από τους εμπλεκόμενους έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λεμεσού με διάφορες υποθέσεις.

Την ίδια ώρα οι ανακριτές της υπόθεσης αναζητούν το ακριβές κίνητρο της αιματηρής συμπλοκής και δεν αποκλείουν να κρύβονται σοβαρότερα θέματα πίσω από την επίθεση, πέραν των όσων ισχυρίστηκε στην κατάθεσή του ο 43χρονος. Θυμίζουμε ότι ο 43χρονος σε κατάθεση του είπε ότι πριν από δύο βδομάδες στην ίδια μπυραρία, κτύπησε τον αδελφό του πρώτου υπόπτου γιατί τον είχε απειλήσει. Πάντως, όπως πληροφορείται ο «Φ», δεν φέρεται να ξεκαθάρισε τους λόγους που δέχθηκε απειλές.

Η νυκτερινή έξοδος του 44χρονου Μάριου Ονησιφόρου, όπως είναι γνωστό, ήταν μοιραία. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες του «Φ», το θύμα βρισκόταν σε υποστατικό όπου συνέτρωγε μαζί με τη συμβία του. Σε κάποια στιγμή, από το μέρος πέρασε ο 43χρονος, ο οποίος το κάλεσε να μεταβεί στην μπυραρία στον Ύψωνα για να διασκεδάσουν. Ο Ονησιφόρου μετέφερε τη συμβία του στην κατοικία τους και ακολούθως πήγε στην μπυραρία όπου και επεσυνέβη η αιματηρή συμπλοκή.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της νεκροτομής επί της σορού των δύο νεκρών που διενήργησε ο ιατροδικαστής Νίκολας Χαραλάμπους, ο θάνατος του Ονησιφόρου οφείλεται σε αιμορραγικό σοκ και αιμορραγία προκληθείσα από νύσσουν και τέμνον όργανο και του Μιχαήλ από αιμορραγία. Ο 44χρονος δέχθηκε δύο μαχαιριές, μια στο λαιμό και μια στον φρύδι ενώ ο Μιχαήλ τρεις μαχαιριές, δύο στον λαιμό και μια στο μάτι.