Σωτήρια αποδείχθηκε η παρέμβαση της Λιμενικής Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων, αφου διέσωσε πατέρα και τους δύο γιούς του από τη θαλάσσια περιοχή της Ορμήδειας, όταν από το σκάφος τους αποσυνδέθηκε η άγκυρα και παρασύρθηκε από τα κύματα.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, το 13χρονο αγόρι διασώθηκε από μέλη της λιμενικής αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων, αφού εντοπίστηκε στη θάλασσα σε αποπροσανατολισμένη κατάσταση, ενώ ακολούθως διασώθηκε ο πατέρας ο οποίος προσπαθούσε να φθάσει κολυμπώντας στη βάρκα τους.

Λίγο αργότερα, βρέθηκε στη θάλασσα, ακόμη ένα αγόρι, 16 ετών, καλά στην υγεία του και διασώθηκε. Μεταφέρθηκαν και οι τρεις στη στεριά, μαζί με τη βάρκα τους – ένα φουσκωτό τεσσάρων μέτρων.

Ο Λοχίας της Λιμενικής Αστυνομίας Βρετανικών Βάσεων, Κίκης Σοφοκλέους, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τη διάσωση, δήλωσε: «Τα άτομα που διασώθηκαν ήταν τυχερά και αν η Λιμενική Αστυνομία δεν επενέβαινε έγκαιρα, υπήρχε μεγάλη πιθανότητα η έκβαση να ήταν πολύ διαφορετική.

«Μία από τις βασικές προτεραιότητες της Λιμενικής Αστυνομίας είναι η ανταπόκριση σε οποιοδήποτε περιστατικό για να σωθεί μια ζωή». Ήταν επίσης πρόθυμος να συμβουλεύσει το κοινό. Συνέχισε: «Προτρέπουμε τον κόσμο να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια του και των άλλων που τους συνοδεύουν ενώ βρίσκονται στη θάλασσα και να συμβουλεύονται την πρόγνωση του καιρού, προτού εμπλακούν σε δραστηριότητες που σχετίζονται με τη θάλασσα».