Δεν αναμένεται να επηρεάσει την Κύπρο η κακοκαιρία «Elias» που πλήττει την Ελλάδα από το πρωί της Δευτέρας, όπως ανέφερε στο philenews, ο Διευθυντής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Κλεάνθης Νικολαΐδης.

«Είμαστε μέσα στην κυκλοφορίας του συστήματος Elias αλλά δεν θα μας επηρεάσει ούτε στην ένταση ούτε στην έκταση που επηρεάζει την Ελλάδα», σημείωσε.

Στην Κύπρο οι θερμοκρασίες τις προηγούμενες ημέρες, όπως επισήμανε ο κ. Νικολαΐδης ήταν αισθητά πιο πάνω από τις κανονικές για την εποχή, ωστόσο αναμένεται μικρή πτώση για να φτάσουμε τα κανονικά καθώς και πιθανότητα τοπικών, ελαφρών βροχών και μεμονωμένης καταιγίδας.

Όσον αφορά την εκτίμησή του για τον φετινό χειμώνα, ο Κλεάνθης Νικολαΐδης, ανέφερε πως οι θερμοκρασίες φαίνεται ότι θα κυμαίνονται στα κανονικά επίπεδα για τον κάθε μήνα και η βροχή δεν αναμένεται να είναι στα κανονικά επίπεδα.

«Λόγω της σημαντικής αλλαγής που έχει καταγραφεί στη θερμοκρασία της θάλασσας του Ειρηνικού Ωκεανού, οι επιπτώσεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου που βρίσκεται η Κύπρος δεν έχουν καθαρό σήμα για να προβλέψει κανείς πως θα είναι ο φετινός χειμώνας», σημείωσε.

Το κύριο χαρακτηριστικό του συστήματος σύμφωνα με τον κ. Νικολαϊδη, είναι τα μεγάλα ύψη βροχής, κάτι το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε πλημμυρικά φαινόμενα. «Παρόλα αυτά όχι το ύψος βροχής που έδωσε το συνοπτικό σύστημα Daniel». Όπως σημείωσε ο Διευθυντής της Μετεωρολογικής, τα χθεσινά ύψη βροχής του συστήματος «Elias» ήταν γύρω στα 100χιλιοστά, ενώ αντίστοιχα του συστήματος «Daniel» για τον ίδιο χρόνο ήταν πέρα των 350 χιλιοστών βροχής.

Ο καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για τις επόμενες μέρες