Διάταγμα προσωποκράτησης χρονικής διάρκειας τεσσάρων ημερών ενέκρινε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας σε βάρος 44χρονου για το χθεσινό σοβαρό επεισόδιο στο Τσέρι με πυροβολισμούς, το οποίο προέκυψε μετά από έντονη διαφωνία μεταξύ τριών αδερφιών.

Ο ύποπτος μεταφέρθηκε σήμερα στο Δικαστήριο, το οποίο αφού πρώτα άκουσε το αίτημα του εξεταστή της υπόθεσης, που βασίστηκε στα γεγονότα από τις μέχρι τώρα αστυνομικές εξετάσεις, ενέκρινε διάταγμα προσωποκράτησης για διευκόλυνση των ανακρίσεων στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία προκύπτει ότι 44χρονος και 36χρονος είχαν διαφωνία με τον 32χρονο αδερφό τους σε οικία στο Τσέρι (η Αστυνομία κάνει λόγο για προσωπικές διαφορές).

Η κατάσταση εκτραχύνθηκε και ξέφυγε, καθώς ο 44χρονος ανέβηκε στην οικία του και επέστρεψε κρατώντας κυνηγετικό. Φέρεται να πυροβόλησε στον αέρα και ακόμη μια φορά προς άλλη κατεύθυνση.

Σύμφωνα με τις εξετάσεις της αστυνομίας ο ένας πυροβολισμός κατέληξε σε κουβά και από τα θραύσματα τραυματίστηκε επιπόλαια ο 32χρονος.

Ο 44χρονος είναι αντιμέτωπος, μεταξύ άλλων, με αδικήματα για πράξεις που σκοπεύουν σε πραγματική σωματική βλάβη, απειλή, βιαιοπραγία και ανησυχία.