Επισπεύδεται η εκδίκαση της υπόθεσης με τον άδικο χαμό της Συμβασιούχου Οπλίτη (ΣΥΟΠ) Νάταλυς Νεοφύτου, η οποία έχασε τη ζωή της στις 12/5/2022 μετά από δυστύχημα σε στρατόπεδο.

Στη σημερινή διαδικασία ενώπιον του Στρατιωτικού Δικαστηρίου Λευκωσίας, οι συνήγοροι υπεράσπισης του κατηγορούμενου επιλοχία της Εθνικής Φρουράς γνωστοποίησαν ότι θα αποδεχτούν την πρόταση της κατηγορούσας Αρχής προκειμένου κάποια γεγονότα να γίνουν παραδεκτά, ούτως ώστε η ακρόαση να εισέλθει σε ουσιαστικό στάδιο.

Νομικοί κύκλοι εκτιμούν πως μετά από την προαναφερθείσα εξέλιξη θα εξοικονομηθεί πολύτιμος δικαστικός χρόνος, αντίστοιχος με χρονικό διάστημα ενός με ενάμιση μήνα.

Αύριο θα ξεκαθαρίσει ποια γεγονότα θα γίνουν παραδεκτά από τις δυο πλευρές. Να σημειωθεί η κατηγορούσα Αρχή είχε γνωστοποιήσει τις ακριβείς θέσεις της για τα παραδεκτά γεγονότα από την περασμένη εβδομάδα.

Αν δεν προκύψει κάποια διαφωνία τότε η ακρόαση της υπόθεσης θα αρχίσει από την προσεχή Πέμπτη. Σημειώνεται πως για την κατηγορούσα Αρχή εμφανίζονται στην υπόθεση ο στρατιωτικός εισαγγελέας Σάββας Δημητριάδης και η δικηγόρος της Δημοκρατίας, Χάρις Καραολίδου. Την υπεράσπιση του κατηγορούμενου επιλοχία ανέλαβαν οι Ολύμπιος Χριστοφή και Γιάννης Μερακλής.

Όπως είχε γράψει το philenews στις 18 Οκτωβρίου, ο κατηγορούμενος είχε απαντήσει μη παραδοχή στην κατηγορία που αντιμετωπίζει. Ο υπαξιωματικός της Εθνικής Φρουράς εκτελούσε χρέη εκπαιδευτή κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής μηχανοδήγησης που εξελίχθηκε με τραγικό τρόπο.

Κατηγορείται για πρόκληση θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης, στη βάση του άρθρου 210 του ποινικού κώδικα. Σε περίπτωση καταδίκης για το εν λόγω αδίκημα υπόκειται σε φυλάκιση μέχρι και τέσσερα έτη.

Το μοιραίο συμβάν είχε σημειωθεί στις 12 Μαΐου του 2022. Γύρω στις 11:00 το πρωί κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης στο στρατόπεδο «Σταύρου Στυλιανίδη» στον Κόρνο ανετράπη το όχημα τύπου τζιπ, στο οποίο επέβαινε η ΣΥΟΠ μαζί με δόκιμο έφεδρο αξιωματικό και κληρωτό οπλίτη.

Η 27χρονη φέρεται να καταπλακώθηκε από το όχημα και να κατέληξε στην άσφαλτο. Είχε μεταφερθεί εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, υποκύπτοντας τελικά στο μοιραίο. Ο κληρωτός οπλίτης καθώς και ο δόκιμος έφεδρος αξιωματικός που επέβαιναν στο τζιπ είχαν μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, κυρίως για προληπτικούς λόγους. Αφού πρώτα έτυχαν των πρώτων βοηθειών, είχαν λάβει εξιτήριο.