Καμία συμμετοχή του ιατροδικαστή Πανίκου Σταυριανού ως ενδιαφερόμενο μέρος, κατά τη διαδικασία της θανατικής ανάκρισης του Θανάση Νικολάου απεφάνθη χθες Παρασκευή η δικαστής, Ντόρια Βαρωσιώτου.

Η τελευταία καλείτο να αποφασίσει τον ρόλο αλλά και την παρουσία του ιατροδικαστή στη συνέχιση της 3ης θανατικής ανάκρισης, μετά και τα όσα τέθηκαν ενώπιόν της κατά την προηγούμενη διαδικασία.

Στην πολυσέλιδη απόφαση της κ. Βαρωσιώτου, απέρριψε τη συμμετοχή του ιατροδικαστή κ. Σταυριανού στη διαδικασία, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «προσωπικό συμφέρον στο δικαίωμα εμφάνισης έχουν οι πλησιέστεροι συγγενείς και μέλη της οικογενείας.

Για να αποφασιστεί το ζήτημα που ηγέρθη αναφορικά με τον κ. Σταυριανό, θα πρέπει να διακριβωθεί η ιδιότητά του και ο λόγος που ζητείται η εμπλοκή του στη διαδικασία, ως ενδιαφερόμενο μέρος. Εκείνο που σαφώς προκύπτει από τον φάκελο της υπόθεσης και που αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός είναι ότι ήταν ο πρώτος ιατροδικαστής που προέβη σε ευρήματα αναφορικά με την αιτία θανάτου του αποβιώσαντα».

Η δικαστής ανέφερε ακόμη ότι η συμμετοχή του κ. Σταυριανού ως ενδιαφερόμενο μέρος στην παρούσα διαδικασία επιχειρείται για άλλους σκοπούς που δεν σχετίζονται με το περιορισμένο πλαίσιο που θέτει η θανατική ανάκριση και τα ζητήματα που αφορούν το πού, πότε και πώς απεβίωσε ο θανόντας. Η κ. Βαρωσιώτου ανέφερε ότι ο κ. Σταυριανός θα κληθεί να καταθέσει ενόρκως, λέγοντας πως «ό,τι είχε να πει, θα το πει στη μαρτυρία του».
Αναφορικά με τη συνέχιση της διαδικασίας, έδωσε οδηγίες να καταθέτει όλο το μαρτυρικό υλικό, τα πορίσματα, τα τεκμήρια, τα έγγραφα που παρουσιάστηκαν στις προηγούμενες θανατικές ανακρίσεις.

Στη συνέχεια να κατατεθούν από τους αρμόδιους μάρτυρες όλα τα νεότερα στοιχεία που αφορούν την υπόθεσή μετά το διάταγμα επανανοίγματος και εκταφής των οστών του Θανάση Νικολάου.
Από την πλευρά της, η κ. Ανδριάνα Νικολάου ζήτησε χρόνο για να διορίσει νέο δικηγόρο, καθώς ο κ. Λουκής Λουκαΐδης, εξέφρασε την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την υπόθεση για λόγους υγείας. Η οικογένεια ανέφερε ότι θα εξεύρει νέο δικηγόρο, ο οποίος θα εμφανίζεται μαζί με τη δικηγόρο εξ Ελλάδος, Αθηνά Δήμα.

Το Δικαστήριο διέταξε τη συνέχιση της θανατικής ανάκρισης στις 24 Νοεμβρίου, οπότε θα καταθέσει ο τελευταίος εξεταστής της υπόθεσης.