Ένα απίστευτο περιστατικό καταγράφεται στην περιοχή των Πλατρών, με την ΑΗΚ να μετρά ζημιές χιλιάδων ευρώ, καθώς άντρας απέκοψε καλώδια και τα έκλεψε με σκοπό να αποκομίσει τον χαλκό τους.

Η Αστυνομία έπιασε επ’ αυτόφωρω τον άνδρα να κόβει τα καλώδια και προχώρησε στη σύλληψή του. Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο από την Αστυνομία αλλά και την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, η κλοπή των καλωδίων σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα όταν το συγκεκριμένο πρόσωπο με την χρήση καρότσας έδεσε τα εναέρια καλώδια πασσάλων της ΑΗΚ και ακολούθως τα τράβηξε και τα απέκοψε.

Στην συνέχεια φαίνεται να έφυγε από το μέρος παίρνοντας μαζί του τα εναέρια καλώδια ενω ξερίζωσε τους πασσάλους ΑΗΚ. Να σημειωθεί ότι από το περιστατικό, μέρος της περιοχής των Πλατρών βρίσκεται χωρίς ρεύμα. Πρόκειται για μεγάλη ζημιά και χρονοβόρα διαδικασία για την τοποθέτηση νέων πασσάλων, ανέφερε στο philenews η εκπρόσωπος της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου.

Στο σημείο που έγινε η κλοπή, κλήθηκαν μέλη της Αστυνομίας για διερεύνηση του περιστατικού. Όπως πληροφορείται η ιστοσελίδα μας, οι Αστυνομικοί εντόπισαν σε άλλο σημείο το εν λόγω πρόσωπο να κόβει με χειροψαλιδο τα εναέρια καλώδια. Οι άντρες του Αστυνομικού Σταθμού Πλατρών προχώρησαν στη σύλληψη του. Συνεργεία της ΑΗΚ βρισκόταν επί ποδός από το πρωί για επιδιόρθωση της βλάβης ενώ προχωρούν και στην τοποθέτηση νέων πασσάλων.