Βρέθηκε ερευνών λειτουργός και θα αρχίσει εντός των επόμενων ημερών η έρευνα για υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης στο υπουργείο Παιδείας. Την διεξαγωγή έρευνας και την απόφαση για ορισμό ερευνώντος λειτουργού από άλλο υπουργείο ή δημόσια υπηρεσία, είχε αποφασίσει το Υπουργικό Συμβούλιο στις 21 Νοεμβρίου μετά από σχετική πρόταση της υπουργού Παιδείας, Αθηνάς Μιχαηλίδου και ύστερα από γραπτή καταγγελία στην οποία προέβη γυναίκα λειτουργός του υπουργείου της.

Η καταγγελία αφορά ενέργειες οι οποίες περιλαμβάνουν σεξουαλική παρενόχληση και διάκριση λόγω φύλου, τις οποίες η καταγγέλλουσα καταλογίζει σε άντρα λειτουργό του υπουργείου Παιδείας.

Ο λόγος για τον οποίο η Υπουργός πήρε την υπόθεση στο Υπουργικό Συμβούλιο για λήψη απόφασης έχει να κάνει με τον βαθμό του εν λόγω καταγγελλόμενου λειτουργού και την ανάγκη βάσει των κανονισμών της δημόσιας υπηρεσίας να οριστεί ερευνών λειτουργός υψηλότερου βαθμού από τον υπό έρευνα λειτουργό.

Ήδη έχουν δοθεί εγγράφως οι οδηγίες στην ερευνώντα λειτουργό η οποία έχει επιλεγεί και έχει αποδεχθεί τη διεξαγωγή της έρευνας. Είναι θέμα ημερών, ενδεχομένως μετά τα Χριστούγεννα, να ξεκινήσει.

Ερωτηματικό παραμένει ως προς το γιατί η καταγγέλλουσα δεν προχώρησε σε καταγγελία και στην Αστυνομία και γιατί το υπουργείο Παιδείας δεν έστειλε την υπόθεση και στην Αστυνομία.