Στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου προσάγεται εκ νέου σήμερα ο 21χρονος που είχε τεθεί υπό οκταήμερη κράτηση σχετικά με την διερευνόμενη υπόθεση φόνου 36χρονου από την Συρία.

Η σύλληψη του νεαρού έγινε στη βάση μαρτυριών που εξασφάλισε η Αστυνομία, καθώς και τεκμηρίων που εντοπίστηκαν στη σκηνή του επεισοδίου, ενώ ο ύποπτος τέθηκε υπό κράτηση προς διευκόλυνση των εξετάσεων.

Η υπόθεση, που εξετάζεται από την Αστυνομία ως απόπειρα φόνου, διαδραματίσθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης, 19 Δεκεμβρίου. Ένας 36χρονος αιτητής πολιτικού ασύλου από την Συρία μεταφέρθηκε με τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο στο αριστερό χέρι και την μασχάλη στο Νοσοκομείο Πάφου, από άγνωστα πρόσωπα τα οποία αναχώρησαν από το μέρος εσπευσμένα.

Οι γιατροί αφού διαπίστωσαν ότι ο τραυματίας έπεσε θύμα μαχαιρώματος, τον υπέβαλαν σε χειρουργική επέμβαση και στη συνέχεια κρατήθηκε για νοσηλεία. Η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται ως εκτός κινδύνου.

Οι αρμόδιοι ενημέρωσαν την Αστυνομία για το περιστατικό και μέλη του ΤΑΕ Πάφου μετέβησαν στο Νοσοκομείο αρχίζοντας τις έρευνες για τα γεγονότα που οδήγησαν στον τραυματισμό του 36χρονου. Οι αρχές εκτιμούσαν από την πρώτη στιγμή ότι προηγήθηκε συμπλοκή σε χώρο που βρισκόταν το θύμα της επίθεσης και μετέχοντες ή παριστάμενοι σε αυτήν, τον μετέφεραν μετά τον τραυματισμό του στο νοσηλευτήριο.

Με βάση τα στοιχεία από τις έρευνες συνελήφθη ο 21χρονος και οι εξετάσεις συνεχίζονται.