Στο κελί για ένα 24ωρο κατέληξε 29χρονος από το Καμερούν ο οποίος φέρεται να επιτέθηκε και να κτύπησε την πρώην σύζυγό του και το 6χρονο αγοράκι τους, σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Λεμεσού.

Ο ύποπτος οδηγήθηκε τη Δευτέρα (15/1) ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου, το οποίο ενέκρινε το αίτημα κράτησης που ζητούσε το Κλιμάκιο Διερεύνησης Υποθέσεων Βίας στην Οικογένεια του ΤΑΕ Λεμεσού και διέταξε όπως ο ύποπτος παραμείνει υπό κράτηση.

Σύμφωνα με τα γεγονότα, το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, ο 29χρονος ζήτησε από την πρώην Ελληνοκύπρια γυναίκα του να μεταβούν στη Λεμεσό, με πρόφαση ότι θα συναντούσαν φιλικό του πρόσωπο, το οποίο ενδιαφερόταν να κάνει ασφάλεια. Μαζί τους ήταν και ο 6χρονος γιος τους.
Αφού έφτασαν στην πόλη, τους μετέφερε σε διάφορες τοποθεσίες όπου πραγματοποίησε τις προσωπικές του δουλειές, με την παραπονούμενη να τον ρωτά συνεχώς σε ποιο μέρος θα γίνει η συνάντηση που είχαν και με τον τελευταίο να μην της απαντά. Εν τέλει ο ύποπτος, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, ενημέρωσε την παραπονούμενη αργά το βράδυ ότι η συνάντηση με το υποτιθέμενο φιλικό του πρόσωπο, ακυρώθηκε.

Η γυναίκα αντιλήφθηκε ότι ο 29χρονος την είχε ξεγελάσει και του ζήτησε να τους μεταφέρει πίσω στην οικία τους, στη Λευκωσία. Αντί αυτού, ο ύποπτος τους πήγε σε ξενοδοχείο όπου σε κάποια στιγμή η παραπουνούμενη άρχισε να ζητά εξηγήσεις από τον ύποπτο. Μετά από έντονη συζήτηση, σύμφωνα με την καταγγελία, ο 29χρονος φέρεται να επιτέθηκε και να χαστούκισε την πρώην σύζυγό του, ενώ την απείλησε ότι θα την καταστρέψει.

Στη μέση του καβγά μπήκε και ο 6χρονος ο οποίος φώναξε στον πατέρα του να σταματήσει, εντούτοις ο τελευταίος φέρεται να τον έσπρωξε με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος. Ευτυχώς, ο μικρός δεν τραυματίστηκε, ωστόσο η μητέρα του από το χτύπημα που δέχθηκε, αποκόπηκε μικρό κομμάτι από το μπροστινό μέρος του δοντιού της. Μητέρα και γιος εγκατέλειψαν το ξενοδοχείο και προέβησαν σε καταγγελία.

Σε βάρος του 29χρονου διερευνώνται τα αδικήματα της πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης, κοινής επίθεσης, απειλής και άσκησης ψυχολογική βίας. Η παραπονούμενη είχε καταγγείλει άλλες δύο φορές τον ύποπτο για βίαιη συμπεριφορά, ωστόσο τις απέσυρε, καθώς σύμφωνα με την ίδια, της είχε υποσχεθεί ότι θα συμμορφωνόταν.

Να σημειωθεί ότι για άλλη μια χρόνια οι καταγγελίες που αφορούν υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας στην επαρχία Λεμεσού παρουσιάζουν αυξητική τάση. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δοθήκαν στο philenews, στο Ειδικό Κλιμάκιο για Θέματα Βίας στην Οικογένειας του ΤΑΕ Λεμεσού κατά το έτος 2023, έγιναν συνολικά 745 καταγγελίες από τις οποίες οι 205 καταχωρίσθηκαν στο Δικαστήριο. Επίσης, έγιναν 196 συλλήψεις και εκδόθηκαν 170 διατάγματα με περιοριστικά μέτρα.