Η κυβέρνηση είναι “μαζί και όχι απέναντι από τους αγρότες”, διαβεβαίωσε η υπουργός Γεωργίας Μαρία Παναγιώτου.

Μιλώντας στο Τρίτο, η κυρία Παναγιώτου είπε ότι ένας από τους μεγάλους στόχους της κυβέρνησης, είναι να αυξηθεί το 1,8% της συνεισφοράς του πρωτογενούς τομέα στο ΑΕΠ.

Σημείωσε, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση ανταλλάζει διαρκώς απόψεις με τις αγροτικές οργανώσεις, ώστε να πορευθούν μαζί σ’ αυτή την προσπάθεια.

Η κυρία Παναγιώτου υπέδειξε πως υπάρχουν προβλεπόμενα κονδύλια ύψους 354 εκατομμυρίων ευρώ, που θα διατεθούν στον πρωτογενή τομέα.

Ήδη πρόσθεσε, το Υπουργικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει να δοθούν τέσσερα εκατομμύρια ευρώ ως ενίσχυση της παραγωγής σιτηρών και πατάτας. Όπως εξήγησε αναμένεται το πράσινο φως από την Έφορο Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων, ώστε η απόφαση να κοινοποιηθεί στις Βρυξέλλες και να παραχωρηθούν οι ενισχύσεις στους δικαιούχους.

Επιπλέον ανέφερε η Υπουργός δόθηκαν 47 εκατομμύρια ευρώ για εκταρικές επιδοτήσεις και 50 εκατομμύρια για επενδύσεις.

Έκαμε, επίσης, αναφορά στην παραχώρηση εφάπαξ ποσού 50 χιλιάδων ευρώ, για όλους τους νέους αγρότες που μπαίνουν στο επάγγελμα.

Η κυρία Παναγιώτου διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να είναι επαφή με τις αγροτικές οργανώσεις με στόχο την επίλυση των προβλημάτων του πρωτογενούς τομέα.

Πηγή: ΡΙΚ