Στη Νομική Υπηρεσία διαβιβάζεται σήμερα ο φάκελος της υπόθεσης των καταγγελιών σε βάρος στέλεχος του ιδρύματος Άγιος Στέφανος. Οι εξεταστές της Αστυνομίας, αναμένουν σχετικές οδηγίες ως προς τον χειρισμό της υπόθεσης, αφού πρώτα μελετηθεί εξονυχιστικά ο φάκελος με όλο το μαρτυρικό υλικό που συλλέχθηκε.

Στο φάκελο της υπόθεσης περιλαμβάνονται δύο καταγγελίες που έγιναν τον προηγούμενο μήνα και με παραπονούμενη 26χρονη οικότροφο του ιδρύματος και καταγγελλόμενη στέλεχος του ιδρύματος. Εναντίον της τελευταίας διερευνώνται δύο κατηγορίες που αφορούν το αδίκημα της κοινής επίθεσης. Μετά και την πρώτη καταγγελία, το στέλεχος του ιδρύματος απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του μετά και από παρέμβαση του Υφυπουργείου Πρόνοιας.

Η πρώτη η καταγγελία αφορά περιστατικό που διαδραματίστηκε στις 21/01 και σύμφωνα με τον ισχυρισμό της 26χρονης, μετά από επιθετική συμπεριφορά της προς τους φροντιστές, έσπασε ένα γυαλί. Ακολούθως, σύμφωνα με τον ισχυρισμό της, η καταγγελλόμενη εισήλθε στο χώρο την χαστούκισε και της τράβηξε τα μαλλιά.

Η δεύτερη καταγγελία αφορά περιστατικό που προηγήθηκε της ισχυριζόμενη κακοποίησης και σύμφωνα με την 26χρονη παρουσία και άλλων προσώπων η καταγγέλλουσα την ρώτησε ποια τιμωρία να επιλέξει για παραδειγματισμό επειδή έσπασε κάποιο αντικείμενο. Άλλο περιστατικό έγινε μια ήμερα πριν καταγγελθεί στην Αστυνομία η υπόθεση, όπου φέρεται να δόθηκε στη 26χρονη να φάει με κουταλάκι, μαύρο πιπέρι για τιμωρία λόγω αντιδραστικής συμπεριφοράς.