Για περαιτέρω νοσηλεία σε δωμάτιο του Παθολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού κρατήθηκε ο 82χρονος ο οποίος καταδικάστηκε με φυλάκισης δυόμισι χρόνων επειδή πυροβόλησε με κυνηγετικό 67χρονο που επιχειρούσε να κλέψει τα καλώδια ηλεκτροδότησης του σπιτιού στην Άλασσα. Τόσο ο 82χρονος όσο και τα συγγενικά του πρόσωπα βρίσκονται από προχθές σε αναμονή για απονομή προεδρικής χάρης, μετά από σχετικό αίτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Νομική Υπηρεσία. 

Η κατάσταση της υγείας του 82χρονου έχει επιβαρυνθεί αναφέρουν τα στενά συγγενικά του πρόσωπα. Ο 82χρονος σήμερα το πρωί και ενώ βρισκόταν στο κελί του στα κρατητήρια της ΑΔΕ Λεμεσού, αισθάνθηκε πόνο στο στήθος και έντονη δυσφορία. Τον ηλικιωμένο αντιλήφθηκαν αστυνομικοί οι οποίοι του έδωσαν νερό και ακολούθως τον μετέφεραν με περιπολικό στις Πρώτες Βοήθειες του Γενικού Νοσοκομείου. Ο 82χρονος, σύμφωνα με τα συγγενικά του πρόσωπα, φαίνεται να ενημερώθηκε ότι προκύπτουν κωλύματα στην απονομή προεδρικής χάρης με αποτέλεσμα να στεναχωρηθεί και να πέσει σε μαρασμό. 

Μιλώντας στο philenews, ο γιος του 82χρονου, Γιαννάκης Χρύσανθου, ανέφερε ότι όταν είδε τον πατέρα του στις Πρώτες Βοήθειες του Νοσοκομείου Λεμεσού, αυτός άρχισε να κλαίει και να του λέει ότι θα πάει στις Φυλακές. «Είναι σε κατάσταση σύγχυσης, μάς έλεγε διάφορα πράγματα χωρίς να βγάζουν νόημα. Ο πατέρας μας είναι ψυχολογικά καταβεβλημένος. Κλαίει συνεχώς ενώ στη σκέψη του είναι και η σύζυγός του, η οποία αντιμετωπίζει και αυτή πρόβλημα υγείας. Η υγεία του είναι επιβαρυμένη και αυτό ανησυχεί έντονα όλη την οικογένεια», είπε ο κ. Χρύσανθου και διερωτήθηκε εάν κάποιοι θέλουν να πεθάνει στη φυλακή. «Δεν θα αντέξει, μας το λέει ο ίδιος» πρόσθεσε. 

Οι συγγενείς αναμένουν την απόφαση της Νομικής Υπηρεσίας μετά από την παρέμβαση του Προέδρου Χριστοδουλίδη για απονομή προεδρικής χάριτος. Η ευθύνη πέφτει στη Νομική Υπηρεσία και συγκεκριμένα στον Γενικό και Βοηθό Εισαγγελέα οι οποίοι καλούνται να αποφανθούν για την τύχη του 82χρονου, βασιζόμενοι στο άρθρο 53.4 του Συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Σημειώνεται ότι ο 82χρονος μετά από την καταδικαστική απόφαση του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λεμεσού σε άμεση φυλάκιση δυόμισι χρόνων, οδηγήθηκε προσωρινά σε κελί στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού λόγω κακής ψυχολογικής κατάστασής, αλλά και των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.