Στην Αστυνομία έσπευσαν πριν από λίγο οι δυο Αρχιμανδρίτες της Μονής Οσίου Αββακούμ, καθώς και η γυναίκα που φαίνεται σε βίντεο να δέχεται χτυπήματα από μοναχό.

Η κλήση τους έγινε από την Υποδιεύθυνση Διαχείρισης Υποθέσεων Ευάλωτων Προσώπων και αφορούσε την αυτεπάγγελτη έρευνα της Αστυνομίας, μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο στο οποίο φαίνεται μοναχός να χτυπούσε με ζώνη γυναίκα στη Μονή Οσίου Αββακούμ.

Πληροφορίες του philenews αναφέρουν ότι η γυναίκα επανέλαβε ότι δεν έχει παράπονο και δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του μοναχού. Μάλιστα, η ίδια φέρεται, σύμφωνα με τον ισχυρισμό της, να δέχθηκε πιέσεις για να υπογράψει καταγγελία κατά του συγκεκριμένου μοναχού, κάτι που δεν έκανε.

Για την ίδια υπόθεση κλήθηκαν και οι δύο Αρχιμανδρίτες της Μονής Νεκτάριος και Πορφύριος, οι οποίοι επίσης δεν έδωσαν μαρτυρία κατά του μοναχού.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες μας, οι δικηγόροι των μοναχών θα εκδώσουν εντός ολίγου ανακοίνωση και θα καταφέρονται κατά των ενεργειών της Αστυνομίας, όπου θα υποστηρίζεται ότι της ασκήθηκε πίεση για να καταθέσει μήνυση κατά του μοναχού.

Ο φάκελος της συγκεκριμένης υπόθεσης μετά και τις σημερινές εξελίξεις, θα διαβιβαστεί στη Νομική Υπηρεσία για λήψη απόφασης κατά πόσο θα οδηγηθεί έστω και υπό αυτές τις συνθήκες στο δικαστήριο ή όχι.