Τις πρώτες περιπολίες σε διεθνή ύδατα ανοικτά του Λιβάνου διενεργούν από σήμερα δυό σκάφη της Κύπρου, προκειμένου να ανακόψουν τις μεταναστευτικές ροές.

Το μέτρο εφαρμόζεται για πρώτη φορά, μετά και τη συμφωνία που επιτεύχθηκε πρόσφατα με τον Λίβανο, κατά την εκεί επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Όπως μας αναφέρθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών, γίνονται όλες οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε να αντιμετωπιστεί το οξύ πρόβλημα με τις ροές παράτυπων μεταναστών από τον Λίβανο σε συνεννόηση με τις αρχές της γειτονικής χώρας.

Τα δύο σκάφη της Λιμενικής και της Δημοκρατία, περιπολούν περί τα 30 ναυτικά μίλια από τις ακτές του Λιβάνου και ήδη έχουν εντοπίσει οι πρώτες βάρκες τις οποίες και απώθησαν προς το Λίβανο ενημερώνοντας παράλληλα τις αρχές της χώρας.

Οι περιπολίες σε διεθνή ύδατα εφαρμόζονται για πρώτη φορά και αποτελεί μέρος των σκληρών μέτρων που λήφθηκαν πρόσφατα μαζί με την αναστολή εξέτασης αιτήσεων ασύλου από Σύρους, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τις αυξημένες ροές που δέχεται τις τελευταίες ημέρες η Κύπρος.