Ξέφυγε εντελώς το έθιμο της λαμπρατζιάς. Μπορεί οι αστυνομικοί να κυνηγάνε κάθε βράδυ τους νεαρούς στις γειτονιές που μαζεύουν ξύλα και τα κρύβουν για την λαμπρατζιά, ωστόσο, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που πέρασαν το έθιμο σε επόμενη φάση.

Μπήκαν σε περιφραγμένη φάρμα βιολογικών προϊόντων στο Ακάκι, κατεδαφίζοντας τον φράχτη, έκοψαν κυπαρίσσια 80 χρόνων για λαμπρατζιά και έφυγαν ανενόχλητοι. Τα πιο πάνω διαδραματίστηκαν ξημερώματα Δευτέρας, όπου κόπηκαν δύο κυπαρίσσια, ενώ πριν από τρεις εβδομάδες είχαν αποκοπεί από την ίδια φάρμα άλλα τρία κυπαρίσσια, όλα ηλικίας 50- 80 ετών. Πρόκειται για τοπικούς παραγωγούς που δημιούργησαν τον δικό τους βιολογικό ελαιώνα και εσπεριδοειδή.

Η ιδιοκτήτρια της φάρμας Έλενα Χριστοφόρου ανέφερε στο philenews ότι έχει προχωρήσει σε καταγγελία στην Αστυνομία για παραβίαση της φάρμας, κατεδάφιση φράχτη και κόψιμο κυπαρισσιών για λαμπρατζιά. Η φάρμα είναι δίπλα από τον κύριο δρόμο Λευκωσίας-Τροόδους και φιλοξενεί γαϊδάρους, χήνες, κότες, που μπορούσαν να βρεθούν στο δρόμο μετά που έριξαν τον φράχτη.

«Η μεγάλη μου ανησυχία είναι τι θα συνέβαινε αν έβγαιναν στους δρόμους τα γαϊδουράκια και προκαλούσαν δυστύχημα, τι θα συνέβαινε αν έφευγαν οι κότες και πήγαιναν στο δρόμο. Έχουν σκεφτεί οι νεαροί τι θα συνέβαινε αν στην προσπάθεια τους να κόψουν κυπαρίσσι ένα από αυτό έπεφτε πάνω τους και τους καταπλάκωνε;», ανέφερε η Έλενα Χριστοφόρου.