Σκόνη από την Αφρική θα αιωρείται στην ατμόσφαιρά από την Πέμπτη και τουλάχιστον έως την Παρασκευή, ενώ σταδιακά προς το Σαββατοκύριακο ανεβαίνει ο υδράργυρος πάνω από τα κανονικά επίπεδα. Όπως ανέφερε στο philenews λειτουργός του Τμήματος Μετεωρολογίας την περιοχής μας επηρεάζει ένα σύστημα ασθενούς χαμηλής πίεσης.

Σύμφωνα με το δελτίο, αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Αρχικά θα παρατηρείται κατά τόπους αυξημένη χαμηλή νέφωση, η οποία σταδιακά θα μετατραπει σε αυξημένη, κυρίως ψηλή, νέφωση. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 29 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 25 στα παράλια και γύρω στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος. Ανάλογο θα είναι το τοπίο και την Παρασκευή, όπου το πεδίο των ανέμων θα είναι ενισχυμένο.

Το Σάββατο αναμένονται σύννεφα στον ουρανό, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν και μεμονωμένες βροχές. Το πεδίο των ανέμων θα παραμένει ενισχυμένο.

Η θερμοκρασία μέχρι την Παρασκευή, θα σημειώσει σταδιακά άνοδο, για να κυμανθεί πιο πάνω από τις εποχικές τιμές. Ωστόσο το Σάββατο θα σημειώσει μικρή πτώση, για να βρεθεί κοντά ή και λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές της εποχής.

Ο καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για τις επόμενες μέρες