Πράσινο προκειμένου να γίνει καταχώριση υπόθεσης για την υπόθεση απόπειρας φόνου σε βάρος του 34χρονου Δημήτρη Ανδρονίκου («Δημητρούι») άναψε η Νομική Υπηρεσία.

Το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων απέστειλε στην Γενική Εισαγγελία τον φάκελο με την εισήγηση να διωχθούν ποινικά συγκεκριμένα πρόσωπα που συνελήφθησαν για την εγκληματική ενέργεια της 23ης Απριλίου στο δρόμο Παλαιχωρίου – Ανθούπολης. Με άλλα λόγια, η ανακριτική ομάδα έκρινε πως πλέον υπάρχει μαρτυρία, η οποία στηρίζει τη σύνταξη κατηγορητηρίου και την παραπομπή της υπόθεσης ενώπιον Κακουργιοδικείου.

Η Νομική Υπηρεσία, εξετάζοντας τον φάκελο, έκρινε πως πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να κατηγορηθεί αριθμός υπόπτων, βάσει της μαρτυρίας που συνέλλεξε το ΤΑΕ Λευκωσίας. Το «ΟΚ» δόθηκε εντός της ημέρας.

Η διαδικασία παραπομπής σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας θα πραγματοποιηθεί αύριο, οπότε και θα φανεί πόσοι από τους 10 συλληφθέντες οι οποίοι τελούν υπό κράτηση (εκπνέει το διάταγμα προσωποκράτησής τους), θα συμπεριληφθούν στο κατηγορητήριο.

Στην αυριανή διαδικασία ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας η κατηγορούσα Αρχή θα εισηγηθεί όπως οι κατηγορούμενοι κρατούνται ως υπόδικοι.

Πάντως, όσοι παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση ανέμεναν την πιο πάνω εξέλιξη. Όπως είχε γράψει επανειλημμένα το philenews, στο τελευταίο αίτημα προσωποκράτησης που είχε παρουσιάσει ο επικεφαλής της ανακριτικής ομάδας που εξέταζε την υπόθεση, είχε κάνει διψήφιο αριθμό αναφορών σε «γραπτή μαρτυρία», η οποία ενέπλεκε τους υπόπτους με την απόπειρα φόνου.

Από τα όσα παρουσίασε μέχρι τώρα το ΤΑΕ στο Δικαστήριο, προκύπτει πως η Αστυνομία πιστεύει πως το έγκλημα διαπράχθηκε με φόντο την αρχηγία φατρίας στη Λευκωσία. Ο 1ος ύποπτος φέρεται να αντάλλαξε απειλές με τον 34χρονο και να έδωσε οδηγίες ώστε να βγει ο τελευταίος από τη μέση.

Η Αστυνομία φέρεται να κατέληξε στον ακριβή ρόλο που είχαν συγκεκριμένοι ύποπτοι για την υλοποίηση του σχεδίου δολοφονίας.