Ξεκίνησε στο Ακρωτήριο Κουρού της Γαλλικής Γουιάνας, από χθες, η προετοιμασία για την εκτόξευση του τρίτου κατά σειρά από το 2003 δορυφόρου της Hellas Sat, του Hellas Sat 4, που το Σαββατοκύριακο μεταφέρθηκε αεροπορικώς από το Χιούστον του Τέξας στο αεροδρόμιο Καγιέν της Γαλλικής Γουιάνας.
 
Στο Χιούστον ο δορυφόρος μεταφέρθηκε νωρίτερα από τις εγκαταστάσεις της κατασκευάστριας Lockheed Martin στο Sunnyvale της Καλιφόρνιας, ενώ από το αεροδρόμιο Καγιέν, όπου έφτασε, μεταφέρθηκε στον ευρωπαϊκό σταθμό εκτόξευσης της Ariannespace και της Γαλλικής και Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος, στο Ακρωτήριο Κουρού, όπου ξεκίνησε η διαδικασία ενσωμάτωσης του δορυφόρου στον πύραυλο εκτόξευσης. 
 
Τον δορυφόρο παρέλαβε ο διευθυντής του προγράμματος του δορυφόρου Hellas Sat 4 Κενδέας Καραντώνης. 
 
 
Η αερομεταφορά έγινε μέσα σε ειδικό εμπορευματοκιβώτιο στο οποίο διατηρούνται οι απαραίτητες συνθήκες θερμοκρασίας, υγρασίας, ηλεκτρομαγνητικής μόνωσης κ.τ.λ., με ένα από τα μεγαλύτερα αεροπλάνα στον κόσμο, то Antonov An-124-100. 
 
Η εκτόξευση έχει καθοριστεί για τις 5 Φεβρουαρίου, στις 11:00 το βράδυ ώρα Κύπρου. Να σημειωθεί ότι κατά την εκτόξευσή του ο Hellas Sat 4 θα έχει μάζα πέραν των 6 τόνων. 
 
Ο δορυφόρος Hellas Sat 4 είναι κοινός με το Βασιλικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Σαουδικής Αραβίας (King Abdulaziz City of Science and Technology) και θα παρέχει δορυφορικές τηλεπικοινωνίες υψηλών ταχυτήτων σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Βόρεια και Κεντρική Αφρική. 
 
Ο δορυφόρος Hellas Sat 4 είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός δορυφόρος που κατασκεύασε μέχρι σήμερα η Lockheed Martin στο νέο μεγάλο διαστημικό της σκάφος Α2100TR και ενσωματώνει πολλές καινοτόμες τεχνολογίες. 
 
Μία από τις νέες τεχνολογίες αιχμής που ενσωματώνει είναι η ηλεκτρική πρόωση με ειδικούς ηλεκτρικούς προωθητήρες υψηλής απόδοσης, που λειτουργούν με το ευγενές αέριο Xenon, και διαθέτει εύκαμπτους ηλιοσυλλέκτες ισχύος 20 KW.