Με συγκεκριμένη εφαρμογή κινητής τηλεφωνίας ένας αλλοδαπός κάτοικος Πάφου διαφήμιζε την κατοχή και πώληση σφαιρών. Το σχετικό μήνυμα έλαβε και οπλουργός ο οποίοςε ενημέρωσε την Αστυνομία, με αποτέλεσμα την σύλληψη δύο ατόμων αραβικής καταγωγής, τα οποία ήδη τέθηκαν υπό πενθήμερη κράτηση με απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομικής Διελυθυνσης Πάφου, Μιχάλη Νικολάου, την καταγγελία έκανε οπλοπώλης, ο οποίος ανέφερε στην Αστυνομία ότι έλαβε μήνυμα στο WhatsApp από συγκεκριμένο αριθμό και του έλεγαν ότι διατίθενται σφαίρες προς πώληση. Από περαιτέρω εξετάσεις της Αστυνομίας, εντοπίστηκε ο κάτοχος του μηνύματος και πρόκειται για 30χρονο από αραβική χώρα, κάτοικο Πάφου.

Μέλη της Αστυνομίας διενήργησαν έρευνα στην κατοικία του 30χρονου, στο πλαίσιο της οποίας εντόπισαν μια τελαμώνα του στρατού που περιείχε συνολικά διακόσια πλήρη φυσίγγια, στρατιωτικού τύπου, διαμετρήματος 7,62 χιλιοστών..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Ο 30χρονος συνελήφθη για τα αδικήματα της παράνομης κατοχής εκρηκτικών υλών και από περαιτέρω εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι διαμένει παράνομα στη Δημοκρατία από τον περασμένο Μάρτιο. Ανακρινόμενος ο 30χρονος ισχυρίστηκε ότι είναι σκυβαλοσυλλέκτης και ότι τα στρατιωτικά φυσίγγια τα εντόπισε πεταγμένα στα σκύβαλα.

Σύμφωνα με τον κ. Νικολάου κατά την ανάκριση του ο 30χρονος ενέπλεξε ακόμη έναν συμπατριώτη του, ηλικίας 27 ετών, ο οποίος συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα και τέθηκε υπό κράτηση και αυτός. Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Πάφου