Διενεργήθηκε σήμερα το πρωί η νεκροψία επί της σορού του σκηνοθέτη Νίκου Σιαφκάλη από τον ιατροδικαστή Ελένη Αντωνίου. Το πόρισμα αναφέρει ότι ο θάνατος του 83χρονου  οφείλεται σε παθολογικά αίτια και προήλθε από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου επί παλαιού εδάφους.

Από το πόρισμα εξηγείται και το γεγονός της ανεύρεσης της βάρκας στην περιοχή, όπου βρέθηκε το άψυχο σώμα, αφού όπως εκτιμά η Αστυνομία, ο Νίκος Σιαφκάλης υπέστη το καρδιακό επεισόδιο ενώ βρισκόταν εντός της βάρκας και παρέμεινε νεκρός μέσα στη βάρκα αρκετές ώρες και ακολούθως έπεσε στη θάλασσα.

Δεδομένου ότι η ιατροδικαστής διαπίστωσε επίσης ότι οι πνεύμονες του 83χρονου ήταν καθαροί από νερό, αυτό σημαίνει τόνισαν ότι ο άτυχος Νίκος Σιαφκάλης υπέστη το έμφραγμα ενώ ήταν στη βάρκα και έπεσε νεκρός μέσα σε αυτήν και δεν πέθανε στο νερό.

Εκτιμάται ότι η βάρκα με τη σωρό του άτυχου άντρα παρασυρόταν για πολλές ώρες και τελικά λόγω της θαλασσοταραχής αναποδογυρίστηκε, λίγο πριν εντοπιστεί από τον τουρίστα το πρωί της Τρίτης στην περιοχή Νέων Δημμάτων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σημείωμα της Μαρίνας Σχίζα: Νίκος Σιαφκάλης, o οραματιστής

Θλίψη για τον χαμό του Νίκου Σιαφκάλη- Η πορεία του

Στο μεταξύ, σήμερα ανακοινώθηκε ότι η κηδεία του Νίκου Σιαφκάλη θα τελεστεί το ερχόμενο Σάββατο, 24 Ιουνίου, στις 4.00μμ από τον ιερό ναό Αγίου Επιφανείου στη γενέτειρα του, Δρούσια.

Πηγή: philenews