Την επιθυμία της θρησκευτικής ομάδας των Αρμενίων της Κύπρου, όπως μετονομαστούν σε αρμενική κοινότητα, εξέφρασε μέσω συνέντευξής του στο ΚΥΠΕ ο αντιπρόσωπος των Αρμενίων στη Βουλή των Αντιπροσώπων Βαρτκές Μαχτεσιάν, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι αυτό πρέπει να γίνει μετά από αλλαγές στο σύνταγμα.

Ο κ. Μαχτεσιάν είπε ακόμα ότι όπως και οι άλλες θρησκευτικές ομάδες έτσι και η αρμενική θρησκευτική ομάδα δεν έχει δικαίωμα ψήφου, σημειώνοντας ότι «είναι μια εικονική παρουσία η δική μας (των αντιπροσώπων των θρησκευτικών ομάδων), ναι μεν είμαστε μέλη της επιτροπής παιδείας και δίνουμε το παρών μας στην ολομέλεια αλλά δεν μπορούμε να ψηφίσουμε, να καταθέσουμε νομοσχέδιο κτλ.».

«Αυτή τη στιγμή δεν το επιδιώκουμε, εγώ προσωπικά, να έχουμε αλλαγή συντάγματος διότι ήδη είναι περίπλοκες οι καταστάσεις με το Κυπριακό και δεν θέλω να προσθέσω άλλες δυσκολίες», είπε ευχόμενος όπως οι συνομιλίες οδηγήσουν στην επίλυση του Κυπριακού.

Μακάρι, σημείωσε, «να βρεθεί μια λύση για όλες τις κοινότητες της Κύπρου, και μόνο τότε θα μπορούσε να γίνει αλλαγή από ‘’ομάδα’’ σε ‘’κοινότητα’’ και να υπάρχει δικαίωμα ψήφου», ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο κ. Μαχτεσιάν.

Σε ερώτηση για τη θέση των Αρμενίων στο Κυπριακό, είπε ότι η κοινότητα των Αρμενίων επιθυμεί μια βιώσιμη λύση «και στηρίζουμε τις όποιες προσπάθειες οποιουδήποτε Προέδρου της Δημοκρατίας για την επίτευξη του στόχου αυτού».

Πηγή: Ο Φιλελεύθερος