Με προβλήματα θα είναι τις επόμενες μέρες το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή των Πολεμιδιών στη Λεμεσό, μετά και τη φωτιά που επιχείρησαν να θέσουν άγνωστα πρόσωπα εκ νέου σε κεραία κινητής τηλεφωνίας που βρίσκεται σε υπεραγορά της Λεμεσού στην περιοχή Πολεμιδιών.
 
Οι τεχνικοί της Cyta που έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να διαπιστώσουν και να επιδιορθώσουν τις ζημιές, αναφέρουν ότι θα χρειαστούν κάποιες μέρες.
 
Την ίδια ώρα, οι υπεύθυνοι των δικτύων του οργανισμού, φαίνεται πως αδυνατούν να δώσουν εναλλακτική λύση, λόγω και του γεγονότος ότι οι κεραίες κινητής στην περιοχή είναι πολύ περιορισμένες και το αναπτυξιακό πρόγραμμα έχει παγοποιηθεί από καιρό λόγω των αντιδράσεων.
 
Στην προηγούμενη περίπτωση, που άγνωστοι έκαψαν κεραία κινητής τηλεφωνίας επίσης της Cyta στον Αγιο Αντώνιο στην Λεμεσό, δόθηκε αμέσως λύση για τις ανάγκες των χρηστών κινητών τηλεφώνων και ασύρματου ίντερνετ λόγω του ότι υπήρχαν εναλλακτικές επιλογές.
 
Στο χθεσινό περιστατικό, η συγκεκριμένη κεραία που υπέστη ζημιές θα θέλει χρόνο αντικατάστασης, ενώ δεν υπάρχουν και επαρκείς εναλλακτικές συνδέσεις ως προσωρινή λύση εξήγησε στον «Φ» υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Cyta. 
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, η απόπειρα εμπρησμού σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας προς Τρίτη και έγινε αντιληπτή το πρωί από εργαζόμενο της Αρχής Τηλεπικοινωνιών, ο οποίος μετέβη για να διερευνήσει τους λόγους που παρουσιαζόταν πρόβλημα στο δίκτυο της περιοχής.
 
Στον χώρο κλήθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία και μετά από εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι οι δράστες επιχείρησαν να θέσουν φωτιά στην κεραία, με τη χρήση εύφλεκτης ύλης. Από τη σκηνή παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια για επιστημονικές εξετάσεις.
 
Την ίδια ώρα που κάποιοι συνεχίζουν επικίνδυνα να καίνε κεραίες κινητής και να δημιουργούν σοβαρά πρόσθετα προβλήματα, σημειώνουν από πλευράς Cyta, ο οργανισμός και οι εταιρείες κινητής έχουν αφιερώσει όλες τους τις δυνάμεις στο να λύσουν προβλήματα που δημιουργούν οι συνθήκες της κρίσης λόγω της πανδημίας. 
 
Για παράδειγμα, μία από τις προτεραιότητες, είναι να ενισχυθούν τα δίκτυα στις περιοχές μεγάλων ξενοδοχείων που συγκεντρώνουν σημαντικό αριθμό φοιτητών που επαναπατρίστηκαν σε καραντίνα. Πολλοί από τους φοιτητές –ιδιαίτερα από τη Βρετανία– συνεχίζουν τις εξετάσεις τους μέσω διαδικτύου και η χρήση του ίντερνετ στις περιοχές αυτές είναι μεγάλη, οπότε και οι συνδέσεις γίνονται πιο αργές και πολλές φορές βασανιστικές για τους φοιτητές που θέλουν να ανταποκριθούν έγκαιρα στις εξετάσεις τους. Είναι κρίσιμο να ενισχυθούν εκεί τα δίκτυα και αντί αυτού τρέχουμε για να αντικαταστήσουμε καμένες κεραίες, υπογραμμίζουν από πλευράς Cyta στον «Φ».