Mε την μεγάλη συναυλία της Έλλης Κοκκίνου και του μουσικού συγκροτήματος Kings, στην Πλατεία Κάστρου,  συνεχίστηκαν το βράδυ της Κυριακής οι εκδηλώσεις για τον Κατακλυσμό  στην Πάφο.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε και ελληνικούς χορούς από το χορευτικό συγκρότημα του Λαογραφικού Ομίλου «Κτήμα».

Σε χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος είπε πως η Γιορτή του Κατακλυσμού για πολλά χρόνια ταυτίζεται με τον χώρο του Κάστρου της Κάτω Πάφου “που αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα και γραφικά σημεία της Μεσογείου”.

Αισθανόματε είπε, περήφανοι εμείς οι Παφίτες γιατί κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας το γραφικό λιμανάκι της Κάτω Πάφου που αποτέλεσε από τα βάθη των αιώνων σημείο αναφοράς και συναπάντημα του πληθυσμού ολόκληρης της περιοχής.

Εξέφρασε επίσης την ικανοποίηση του για την επισκεψιμότητα της Πάφου τις μέρες του Κατακλυσμού.

Ο Δήμαρχος είπε ότι ο Δήμος διοργανώνει την Γιορτή του Κατακλυσμού στοχεύοντας να συμβάλει μέσω των τριήμερων αυτών εκδηλώσεων στην διάτήρηση της πολιτιστικής ταυτότητας και παράδοσης του τόπου μας.

Το πρόγραμμα της Δευτέρας

Σήμερα στις 17:00 στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου διοργανώνονται θαλάσσια αγωνίσματα από τον Ναυτικό Όμιλο Πάφου και τον Δήμο Πάφου.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται στις 20:00 το βράδυ στο Κάστρο, με κυπριακούς παραδοσιακούς χορούς από το λαογραφικό όμιλο «Το κάστρο», νησιώτικους παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό συγκρότημα του Λαογραφικού Ομίλου Αφροδίτη Γεροσκήπου και μεγάλη συναυλία του Μουσικού Σχήματος Νικόλα Μαυρέση με τραγούδια από τους Μιχάλη Λεβέντη και Φρειδερίκη Τομπάζου.

Στην Πόλη Χρυσοχούς οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν στην Κυριακή με τη μεγάλη συναυλία με τους Γιώργο Τσαλίκη και Μαρία Καρλάκη.

Σήμερα το απόγευμα διεξάγονται θαλάσσια αγωνίσματα και ψυχαγωγία παιδιών με σκάφη. Αργότερα  θα παρουσιαστούν χοροί από την ομάδα χορού της Διαμάντως Νεοφύτου και το χορευτικό συγκρότημα Δράκου.

Επίσης στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί συναυλία με την Μαρία Καρλάκη και τον Παναγιώτη Χατζηαντώνη.

ΚΥΠΕ