Νέα πνοή έδωσαν στην πετρόκτιστη κοινότητα της Τόχνης, έργα που έχουν υλοποιηθεί πρόσφατα, με στόχο τον εμπλουτισμό του τουριστικού της προϊόντος.

Η Τόχνη, ένα από τα παλαιότερα χωριά της Κύπρου, έχει επενδύσει πολλά στον αγροτουρισμό τα τελευταία χρόνια, γεγονός που έδωσε ώθηση στην αποκατάσταση των παραδοσιακών οικιών του χωριού και στη διατήρηση της τοπικής αρχιτεκτονικής. Πλέον η κοινότητα των 465 κατοίκων, διαθέτει 11 αδειούχα αγροτουριστικά καταλύματα δυναμικότητας 132 κλινών.

Στο κέντρο του χωριού λειτουργεί ένα από τα μεγαλύτερα ποδηλατικά κέντρα της Κύπρου και ένα καινούριο πάρκο αθλοπαιδιών, που περιλαμβάνει μίνι γήπεδο ποδοσφαίρου και παιδότοπο. Μέχρι το τέλος του χρόνου, εξάλλου, ολοκληρώνεται στην Τόχνη κι ένα από τα μεγαλύτερα έργα στην επαρχία Λάρνακας, το οποίο αφορά στον εξωραϊσμό της κοίτης του ποταμού Καμάρα. Οι εργασίες, που θα κοστίσουν €2,5 εκατ., περιλαμβάνουν τη δημιουργία αμφιθεάτρου, χώρου εκδηλώσεων, μεγάλης έκτασης πεζόδρομου και χώρους πρασίνου, στους οποίους θα φυτευτούν πέραν των 1,500 δέντρων. Επιπρόσθετα θα δημιουργηθούν γεφύρια για αυτοκίνητα, τρεις πεζογέφυρες, ενώ θα γίνει πλακόστρωση της κοίτης του ποταμού το νερό του οποίου θα ρέει σχεδόν ολόχρονα. 

Το τελευταίο διάστημα το Κοινοτικό Συμβούλιο Τόχνης και η Μητρόπολη Τριμυθούντος, σε συνεργασία με την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Λάρνακας (ΕΤΑΠ), προβαίνουν σε ενέργειες ανάδειξης και του μεγάλου θρησκευτικού θησαυρού της κοινότητας, που έχει συνδέσει την ιστορία της με την παρουσία της Αγίας Ελένης στην Κύπρο. Η Αγία Ελένη, σύμφωνα με τις αναφορές, έκτισε στην Τόχνη ένα γεφύρι και μια εκκλησία, στο σημείο όπου σήμερα βρίσκεται ο Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Η εκκλησία του 19ου αιώνα, που είναι ίσως η μοναδική στον κόσμο που είναι κτισμένη πάνω σε γεφύρι, φωτίστηκε πρόσφατα, ενώ στο πλαίσιο του έργου Larnaka Virtual Museums ετοιμάστηκε εικονική περιήγηση για το εκκλησιαστικό μουσείο της κοινότητας. Η ΕΤΑΠ, εν τω μεταξύ, ετοιμάζει και τρισδιάστατη εικονική αναστήλωση των ερειπίων της γοτθικού ρυθμού εκκλησίας του 14ου αιώνα αφιερωμένης στον Τίμιο Σταυρό, που βρίσκεται σε ύψωμα στον πυρήνα του χωριού.