Μεγάλη ταλαιπωρία ντόπιων και ξένων παρατηρείται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο Παραλίμνι και τις τουριστικές του περιοχές, που μένουν για ώρες χωρίς νερό.

Τα παράπονα είναι σφοδρά, ιδιαίτερα από όσους μένουν σε διαμερίσματα ή σπίτια στις περιοχές Κάππαρη, Αγίας Τριάδας και Περνέρα, σε μια περίοδο όπου οι πληρότητες ξεπερνούν το 90%.

Δύο βλάβες καθώς και η χαμηλή ποσότητα νερού που διοχετεύεται στην ελεύθερη Αμμόχωστο, που δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες τόσων χιλιάδων καταναλωτών αυτή την περίοδο, είναι, σύμφωνα με τον δήμαρχο Παραλιμνίου, οι λόγοι που προκάλεσαν αυτά τα προβλήματα.

«Ο κεντρικός αγωγός διοχετεύει στην ελεύθερη Αμμόχωστο 36,000 m³ και οι ανάγκες είναι περίπου 42,000 m³ νερού. Ουσιαστικά η προηγούμενη Κυβέρνηση άφησε την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου χωρίς νερό. Αγοράστηκαν οι σωλήνες, έπρεπε εδώ και δύο χρόνια να ολοκληρωθεί ο νέος αγωγός από την αφαλάτωση Δεκέλειας προς τις δεξαμενές της περιοχής, κάτι το οποίο δεν έχει γίνει. Εάν γινόταν αυτό το έργο, που εξαγγέλθηκε από το 2017, θα επιλύονταν όλα τα προβλήματα», ανέφερε στον «Φ» ο Θεόδωρος Πυρίλλης.

Οι τρεις τουριστικές περιοχές που προαναφέρθηκαν, οι οποίες έχουν κατακλυστεί από κόσμο αυτή την εβδομάδα, αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα, αφού επηρεάστηκαν και από τις δύο βλάβες. Τα πλείστα παράπονα αφορούσαν στην έλλειψη ενημέρωσης για τις αποκοπές, που έφεραν εξ απροόπτου τους παραθεριστές, τα καταλύματα των οποίων έμειναν χωρίς νερό. Ενημέρωση υπήρξε μόνο για τη δεύτερη βλάβη, η οποία όπως ανέφερε ο κ. Πυρίλλης, ήταν μεγαλύτερη, αφού επηρεάστηκε υπόγειος αγωγός στο δρόμο που οδηγεί στον κυκλικό κόμβο του Πρωταρά.

Γι’ αυτό το λόγο, ανακοινώθηκε πως η παροχή νερού θα διακοπεί την Τετάρτη από τις 07:00 μέχρι και τις 14:00, με το Δήμο Παραλιμνίου ν’ απευθύνει έκκληση για χρήση του νερού με φειδώ. «Τον Δεκαπενταύγουστο συνεργεία με εργάτες του Δήμου Παραλιμνίου δούλευαν πυρετωδώς για να διορθώσουν τη βλάβη και την Τετάρτη έγινε αποκοπή νερού. Εμείς ως Δήμος Παραλιμνίου κάναμε όλες τις ενέργειες τα προηγούμενα χρόνια, βρήκαμε γεωργικές διατρήσεις και λύσαμε προβλήματα. Ωστόσο εάν δεν γίνει το έργο που εξαγγέλθηκε, τα επόμενα χρόνια το πρόβλημα θα μεγαλώσει».