Ένα από τα σημαντικότερα εκπαιδευτικά αιτήματα της Λάρνακας, που αφορά στη δημιουργία νέου γυμνασίου στην πόλη, ετοιμάζεται να ικανοποιήσει το υπουργείο Παιδείας. Αυτό αποκάλυψε, χθες, η υπουργός Παιδείας στο περιθώριο επίσκεψής της στο Α’ δημοτικό σχολείο Αγίου Λαζάρου με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Η κ. Μιχαηλίδου είπε πως, πέραν από την Τεχνική Σχολή που θ’ ανεγερθεί κοντά στον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς, προγραμματίζεται και η ανέγερση γυμνασίου στην πόλη, προκειμένου ν’ αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του υπερπληθυσμού.

Οι φορείς της Λάρνακας ζητούν εδώ και πολλά χρόνια τη δημιουργία νέου γυμνασίου στον χώρο της πρώην Διανελλείου Τεχνικής Σχολής, που αγοράστηκε γι’ αυτόν το λόγο από το υπουργείο Παιδείας. Το αίτημά τους, ωστόσο, παραπέμφθηκε πέρσι σε βάθος χρόνου αφού αποφασίστηκε όπως μη συμπεριληφθεί στο μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο, η ανέγερση νέου γυμνασίου στην πόλη. Με την αλλαγή σκυτάλης στο Υπουργείο το ζήτημα τέθηκε εκ νέου στην Αθηνά Μιχαηλίδου, η οποία διαπίστωσε έπειτα από επισκέψεις σε γυμνάσια πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υπερπληθυσμού σε κάποια σχολεία, όπως για παράδειγμα στο γυμνάσιο Λιβαδιών.

Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν πως η υπουργός Παιδείας έδωσε ήδη οδηγίες στη διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης για να ετοιμάσει σημείωμα έργου για τον χώρο της Διανελλείου Τεχνικής Σχολής. Εάν εξασφαλιστεί έγκριση τότε θ ’ανεγερθεί εκεί το νέο Γυμνάσιο.

Σ’ ό,τι αφορά στην Τεχνική Σχολή Λάρνακας οι εργασίες ανέγερσης αναμένεται να ξεκινήσουν αρχές του επόμενου χρόνου, με έξι χρόνια καθυστέρηση. Το κόστος θ’ αγγίξει τα €35 εκατ. και θα ολοκληρωθεί σε τρία χρόνια.