Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθούν και τα 9 αντιπλημμυρικά/αντιδιαβρωτικά έργα ύψους €140.000 στις πυρόπληκτες περιοχές που πλήγηκαν από την πυρκαγιά που ξέσπασε στις 4 Αυγούστου και κατάκαψε στο πέρασμά της 9 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης, μεταξύ επτά κοινοτήτων της ημιορεινής Λεμεσού.

Τις εργασίες κατασκευής των αντιπλημμυρικών έργων στην Παραμύθα, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο υπουργός Γεωργίας, Πέτρος Ξενοφώντος, συνοδευόμενος από το γενικό διευθυντή του Υπουργείο, Ανδρέα Γρηγορίου και την νέα διευθύντρια του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων, Ηλιάνα Τόφα.

Ο στόχος του Υπουργείου Γεωργίας και συγκεκριμένα του Τμήματος Αναπτύξεων Υδάτων επιτευχθεί καθώς τα έργα έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί πριν τη βρόχινη περίοδο.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός, Πέτρος Ξενοφώντος, σημείωσε ότι «είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι, θα παραδώσουμε και τα 9 αντιπλημμυρικά μέχρι τέλος του Σεπτέμβρη. Πρέπει να ευχαριστήσω το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων και την Διευθύντρια του, η οποία ήταν πολύ αποτελεσματική και έχει ολοκληρώσει με επάρκεια αυτήν την δουλειά».

Ερωτηθείς σχετικά με σημεία του δρόμου τα οποία παρουσιάζουν πρόβλημα και είναι επικίνδυνα για τους οδηγούς, ο κ. Ξενοφώντος ανέφερε ότι το πρόβλημα έχει εντοπιστεί και έχει επισημανθεί και από τους κοινοτάρχες. «Τις επόμενες ημέρες θα επιληφθούμε και αυτού του ζητήματος».

Καταλυτικά τόνισε το κόστος των 9 αντιπλημμυρικών αγγίζει τις 140.000 ευρώ. «Είναι πάρα πολύ σημαντικό να είμαστε προμηθείς και όχι επιμηθείς», πρόσθεσε ο υπουργός Γεωργίας.