Ο Κόκος ασθένησε και στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου σήμανε… κόκκινος συναγερμός.

Την καθολική ανησυχία και κινητοποίηση όλων των ανθρώπων του λιμανιού της Κάτω Πάφου προκάλεσε προ ημερών η είδηση που διαδόθηκε εν ριπή οφθαλμού ότι ο Κόκος, ο φημισμένος πελεκάνος ο οποίος έχει μετατραπεί δεκαετίες τώρα στο σήμα-κατατεθέν του λιμανιού της Κάτω Πάφου εμφάνισε ανησυχητικά δείγματα όσον αφορά στην υγεία του.

Ο ιδιοκτήτης του δημοφιλούς πελεκάνου, Άντρος Παπίρης, δήλωσε στον «Φ» ότι ο Κόκος εμφανιζόταν όντως για κάποιες μέρες ιδιαίτερα αδιάθετος, χωρίς όρεξη για τις φημισμένες τσάρκες του στον χερσαίο χώρο, ούτε και για τις φωτογραφίες στις οποίες είναι συνηθισμένος να ποζάρει με τους τουρίστες. Ούτε καν τα αγαπημένα γεύματα του με τα ψάρια έδειχναν να του κεντρίζουν το ενδιαφέρον, τόνισε.

Η κατάσταση αυτή προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον όλων των επιχειρηματιών της περιοχής, αφού ο πελεκάνος έχει μετατραπεί σε ατραξιόν και πόλο έλξης επισκεπτών για όλη την παράλια έκταση και όχι μόνο για το εστιατόριο που φέρει το όνομα του. Συνεπεία της όλης εικόνας που έδινε για 48 ώρες ο φημισμένος πελεκάνος, κλήθηκε ένας από τους γνωστότερους κτηνίατρους της Κύπρου, με εξειδίκευση σε περιπτώσεις όπως η συγκεκριμένη, ώστε να διαφανεί μετά βεβαιότητας πλέον τι συνέβαινε με τον Κόκο.

Η εξέταση του από τον δρα Γιαπάνη και το ιατρικό πόρισμα ήταν ευτυχώς καθησυχαστικά, όπως ανέφερε ο κ. Παπίρης: Ο Κόκος υπέφερε από μια πρόσκαιρη ίωση που του προκάλεσε την αδιαθεσία και την έλλειψη κινητικότητας, ωστόσο οι συνέπειες της έχουν ήδη παρέλθει.

Αρκεί να πούμε ότι ήδη ο Κόκος απολαμβάνει με τα…κιλά τα ψάρια για το μεσημβρινό του, κατέληξε ο ιδιοκτήτης του.