Έτρεχαν και δεν έφταναν τις ημέρες των έντονων καιρικών φαινομένων οι επιχειρηματίες του λιμανιού της Κάτω Πάφου.

Πολλές πτυχές των έργων ανάπλασης που ολοκληρώνονται αυτή την περίοδο στη βιτρίνα του κυπριακού τουρισμού, αποδείχθηκαν κακοτεχνίες, όπως καταγγέλλουν, με αποτέλεσμα οι ισχυρές βροχοπτώσεις, κυρίως, να δημιουργήσουν ένα εφιαλτικό σκηνικό για τις επιχειρήσεις.

Οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων στον χερσαίο χώρο του γραφικού λιμανίσκου, επικεντρώνουν την κριτική τους στο ενιαίο στέγαστρο που τοποθετήθηκε σε όλα τα υποστατικά κατά μήκος του πεζοδρόμου και το οποίο όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν στον «Φ», έμπαζε από παντού. Δυστυχώς η κατάσταση που δημιουργήθηκε λόγω του συγκεκριμένου προβλήματος επί της ουσίας ακύρωσε την δυνατότητα των κέντρων αναψυχής να χρησιμοποιήσουν τον μεγαλύτερο αριθμό των τραπεζοκαθισμάτων που διαθέτουν, αφού αυτά δέχονταν τα νερά της βροχής που διαπερνούσαν την κατασκευή, ανέφεραν.

Σοβαρή εκκρεμότητα, υποστήριξαν επίσης, είναι και η μη τοποθέτηση προστατευτικών υλικών στην πρόσοψη και στα πλαϊνά του ενιαίου στεγάστρου από πλευράς δημοτικής αρχής. Την περίοδο της έντονης ηλιοφάνειας, εξηγούν, οι πελάτες μας υποφέρουν αφού ο ήλιος μπαίνει στον χώρο που είναι το στέγαστρο, ενώ όταν βρέχει έντονα και φυσά δυνατά, όπως συνέβη σε αρκετές περιόδους την τελευταία εβδομάδα, δεν υπάρχει η παραμικρή προστασία για τους πελάτες.