Το SanTa Lefkara βούλιαξε στον κόσμο την πιο γραφική κοινότητα της επαρχίας Λάρνακας, όταν από τις 25 Νοεμβρίου άνοιξε τις πύλες του το χριστουγεννιάτικο χωριό, πολλές χιλιάδες επισκεπτών από ολόκληρη την Κύπρο.

Η επισκεψιμότητα είναι πρωτοφανής για τέτοια περίοδο, με τα τουριστικά καταλύματα και τα εστιατόρια της περιοχής να έχουν πληρότητες καλοκαιριού.

«Δεν ξανάδαμε τόσο κόσμο τέτοια περίοδο», ανέφερε στον «Φ» ο δήμαρχος Λευκάρων, Σοφοκλής Σοφοκλέους, σημειώνοντας πως το χριστουγεννιάτικο χωριό, που θα λειτουργήσει για 51 ημέρες, έδωσε μεγάλη ένεση στην τοπική οικονομία. «Οφείλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου γιατί ο μεγάλος αριθμός των επισκεπτών τονώνει οικονομικά τα Λεύκαρα.

Τα ξενοδοχεία και τα αγροτουριστικά μας καταλύματα είναι γεμάτα, με την πληρότητα ιδιαίτερα τα Σαββατοκυρίακα να φτάνει το 100%. Τα δε καφεστιατόρια, έχουν εξαιρετικά μεγάλη επισκεψιμότητα».
Ολόκληρη η κοινότητα ζει στον ρυθμό του χριστουγεννιάτικου χωριού, που είναι ένα από τα επτά παγκύπρια και το μοναδικό της επαρχίας Λάρνακας.

«Από τις πρώτες μέρες έχουμε βυθιστεί από την επισκεψιμότητα χιλιάδων πολιτών, ντόπιων και ξένων», σημείωσε ο κ. Σοφοκλέους, υποδεικνύοντας πως έχουν ετοιμαστεί πολλές χριστουγεννιάτικες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

«Πέραν από τις εκδηλώσεις δίνεται και η ευκαιρία στους επισκέπτες να περπατήσουν στα γραφικά δρομάκια και να συναντηθούν με παραγωγούς. Πολλά περίπτερα φιλοξενούν ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα και προϊόντα τοπικής παραγωγής προσφέρονται απλόχερα στον κόσμο».

Το χριστουγεννιάτικο χωριό θα λειτουργήσει έως τις 14 Ιανουαρίου και μέχρι τότε ο Δήμος Λευκάρων έχει ετοιμάσει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει και βιωματικά εργαστήρια, προκειμένου να ικανοποιήσει τους χιλιάδες επισκέπτες, που αναμένεται ν’ αυξηθούν περαιτέρω τις ημέρες των γιορτών.

Ο δήμαρχος Λευκάρων συνεχάρη και το υφυπουργείο Τουρισμού για την υλοποίηση της ιδέας για τα χριστουγεννιάτικα χωριά. «Με αυτήν την εξαιρετική πρωτοβουλία ουσιαστικά δίνει την ευκαιρία σε δήμους και κοινότητες ν’ αναδεικνύουν τον πολιτισμό, τα τοπικά προϊόντα και την ιστορία τους».