Στην τελική ευθεία εισήλθε η ένταξη του Δημοτικού Πάρκου Χρωμάτων στον ιστό των υποδομών αστικού χαρακτήρα της Πάφου και απόλαυσής του από την κοινωνία της. Σε ειδική τελετή που έγινε σήμερα το πρωί στο χώρο του Πάρκου, υπογράφηκε από τον Δήμαρχο Πάφου και τoν προτιμητέο προσφοροδότη η σύμβαση για τη χορήγηση άδειας χρήσεως για την πλήρη διαχείριση του Πάρκου, η οποία προβλέπει δικαίωμα χρήσεως 1.505 πλέον Φ.Π.Α. μηνιαίως και διάρκεια ισχύος επτά χρόνια με δυνατότητα ανανέωσης για άλλα επτά χρόνια.

Η σύμβαση ήταν το αποτέλεσμα ανοικτού-δημοσίου πλειοδοτικού διαγωνισμού που διενήργησε ο Δήμος. Αφορά τη χορήγηση άδειας χρήσεως για το σύνολο των υποδομών του Πάρκου: καφετερία, τρεις χώρους αθλοπαιδιών, τοίχο αναρρίχησης, τουαλέτες/αποδυτήρια, παιδότοπο, τροχοπεδιλοδρόμιο (skate park), γήπεδο αντισφαίρισης, χώρο στάθμευσης και κοινόχρηστους χώρους. Ο αδειούχος χρήσεως θα αναλάβει την υποχρέωση της συντήρησης και του ευπρεπισμού του συνόλου του Πάρκου, έχοντας το δικαίωμα για την εμπορική εκμετάλλευση της καφετηρίας, των χώρων αθλοπαιδιών και του τοίχου αναρρίχησης.

Μιλώντας στο πλαίσιο της τελετής, ο Φαίδωνας Φαίδωνος ανέδειξε τη σημασία του Δημοτικού Πάρκου Χρωμάτων επισημαίνοντας ότι το έργο, αποτελώντας το μεγαλύτερο σε έκταση στην Κύπρο ως προς το είδος του, περίπου 32 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, και διαθέτοντας πλούσιο πράσινο και ευρύ φάσμα υποδομών και διευκολύνσεων, έρχεται να εμπλουτίσει τις αστικές υποδομές της πόλης και τις δυνατότητες ποιοτικής αναψυχής των κατοίκων της, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Επισήμανε ότι αυτό που προσδίδει ιδιαίτερη αξία στο Πάρκο είναι το γεγονός ότι ενώ βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, λόγω της έκτασης, της μορφολογίας και της τοπιοτέχνησης/του σχεδιασμού του δίνει την αίσθηση στον επισκέπτη/θαμώνα ότι βρίσκεται σε έναν απομονωμένο χώρο με ησυχία, σε ένα περιβάλλον ηρεμίας.

Το Πάρκο διαμορφώθηκε σε τουρκοκυπριακής ιδιοκτησίας γη που εκμισθώθηκε στον Δήμο. Διαθέτει πλατειακούς χώρους συνάθροισης, παιγνιδότοπο για παιδιά, καφετηρία, βοτανικό κήπο, γήπεδο καλαθόσφαιρας, γήπεδο αντισφαίρισης, μικρό γήπεδο ποδοσφαίρου, τροχοπεδιλοδρόμιο, τοίχο αναρρίχησης, εκθεσιακό υπαίθριο χώρο, εγκαταστάσεις υγιεινής, 83 θέσεις στάθμευσης (περιλαμβανομένων και θέσεων για ΑμεΑ), κεντρική διαδρομή κ.ά. Το συνολικό κόστος κατασκευής και εξοπλισμού του Πάρκου ανήλθε σε €3,6 εκατ. περίπου.