Βομβαρδισμένο τοπίο θύμιζε η λεωφόρος Μακαρίου στη Λεμεσό μετά και την ολοκλήρωση της μεγάλης καρναβαλίστικης παρέλασης την Κυριακή που μας πέρασε.

Τα όσα άφησαν πίσω τους χιλιάδες συμμετέχοντες αλλά και πολίτες που παρακολούθησαν την παρέλαση μέσα σε διάστημα πέντε ωρών, σίγουρα δεν τιμούν κανέναν, δείχνοντας για άλλη μια χρονιά την κουλτούρα που μας διακατέχει. Η κεντρική λεωφόρος της πόλης μετά την παρέλαση, παραδόθηκε στα χέρια της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Λεμεσού όπου 43 τόνοι καρναβαλίστικων αποβλήτων, καθαρίστηκαν μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής.

Το ψιλόβροχο που έπιασε λίγο πριν ολοκληρωθεί η παρέλαση σε συνδυασμό με τόνους χαρτοπόλεμου, σπρέι, κομφετί, σερπαντίνες και άλλα αντικείμενα, έκανε το έργο των εργαζόμενων του Δήμου, ακόμη πιο δύσκολο. Λίγο πριν τις 18:00 το απόγευμα τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου Λεμεσού έπιασαν δουλειά ενώ επιστρατεύτηκαν 50 άτομα προσωπικού, σε μια προσπάθεια να παραδώσουν όσο πιο γρήγορα την πόλη καθαρή, πράγμα που έγινε.

Τα συνεργεία του Δήμου μάζεψαν 43 τόνους σκουπιδιών με τόνους κομφετί να καλύπτουν στην κυριολεξία ολόκληρο το οδόστρωμα, ενώ χαρτοπόλεμος σε συνδυασμό με σπρέι και αφρούς, κόλλησαν στο έδαφος λόγω της βροχής. Για άλλη μια φορά καταγράφεται υπερβολική χρήση τέτοιων ειδών, με τα άρματα αφού διένυσαν κάποια απόσταση, να δέχονται καταιγισμό από τη χρήση σπρέι με πολύχρωμες κλωστές!

Το φετινό Λεμεσιανό καρναβάλι καταγράφει και την μεγαλύτερη συμμέτοχη των τελευταίων χρόνων αφού παρέλασαν πέραν των 30.000 καρναβαλιστών και συμμετείχαν 120 ομάδες μαζί με άρματα του Δήμου Λεμεσού.