Ένα πολυλειτουργικό πάρκο, που θα περιλαμβάνει σπειροειδείς πεζόδρομους, λίμνη, βοτανικό κήπο και πανοραμική θέα προς τη θάλασσα, έρχεται να ενώσει το δυτικό με το ανατολικό με μέρος της Αγίας Νάπας εμπλουτίζοντας το τουριστικό προϊόν της.

Ο Δήμος Αγίας Νάπας προχώρησε στην προκήρυξη διαγωνισμού για τις κατασκευαστικές εργασίες, που θα έχουν κόστος €3.625.000. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν προσφορές μέχρι τις 22 Απριλίου, με τον επιτυχόντα προσφοροδότη να έχει στη διάθεσή του 16 μήνες για να ολοκληρώσει το έργο, που υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Πολιτικής Συνοχής ΘΑλΕΙΑ 2021-2027 με τη συγχρηματοδότηση της ΕΕ.

Το πάρκο, που θα καταλαμβάνει έκταση 34.000 τ.μ., χωροθετείται κοντά στο κέντρο της τουριστικής περιοχής, στον χώρο όπου στεγαζόταν η ΣΠΕ Αγίας Νάπας. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα δημιουργηθεί δίκτυο πεζόδρομων σπειροειδούς μορφής, κατά μήκος του οποίου θα δημιουργηθούν υποδομές και χώροι για πολλαπλές δραστηριότητες και χρήσεις.

Στο πάρκο θα υπάρχει κεντρική πλατεία, τεχνητή λίμνη, βοτανικός κήπος, πάρκο ψηφιδωτών, παιδότοπος ενώ θα δημιουργηθεί και παρατηρητήριο στο ψηλότερο σημείο για να έχουν οι επισκέπτες πανοραμική θέα προς την Αγία Νάπα και τη θάλασσα.

Επιπρόσθετα, ένας από τους χώρους του θα λειτουργεί ως υπαίθρια αγορά για την πώληση τοπικών προϊόντων.

Μιλώντας στον «Φ» ο δήμαρχος Αγίας Νάπας, Χρίστος Ζαννέττου, ανέφερε πως το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2025.