Οι 12 πυλώνες στους οποίους στηρίζεται η πρωτοβουλία «Επιλογή»

 

Υπό το σύνθημα «Επιλογή: Μια υπεύθυνη πρωτοβουλία για τη φύση», η Photos Photiades Breweries εγκαινιάζει μια σειρά φιλικών προς το περιβάλλον ενεργειών, μέσω των οποίων θα λειτουργεί από τώρα και στο εξής.

 

Η νέα μεγαλεπήβολη πράσινη στρατηγική της εταιρείας, η οποία βρίσκεται ήδη σε τροχιά υλοποίησης, παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που διεξήχθη την Τρίτη, 21 Μαρτίου στον χώρο του αποστακτηρίου στις εγκαταστάσεις της στο Δάλι.

 

 

 

Η Διεύθυνση της Photos Photiades Breweries, κατέστησε σαφές ότι επιδιώκει να καταστεί πράσινος ηγέτης στην αγορά του τόπου μας και γι’ αυτό προχωρεί τάχιστα με την εφαρμογή των 12 συνολικά πυλώνων στους οποίους στηρίζεται η όλη προσπάθεια, ώστε σε βάθος διετίας να πιάσει και τον στόχο που έχει τεθεί.

 

Μεταξύ άλλων, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη χρήση λιγότερου πλαστικού και στην επαναχρησιμοποίηση των επιστρεφόμενων φιαλών, ενώ οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα αποτελέσουν μεσοπρόθεσμα την κύρια πηγή ενέργειας τους ζυθοποιείου.

 

Ποιοι είναι πυλώνες «Επιλογής»

 

 

 

  • Επιλέγουμε την επαναχρησιμοποίηση

Ο στόχος της εταιρείας είναι μέχρι το 2025 να επενδύσουν σε περαιτέρω αύξηση του όγκου των επιστρεφόμενων συσκευασιών σε κάθε σπίτι. Και γι’ αυτό, όπως αναφέρεται, επιλέγουν συνειδητά την έξυπνη τεχνολογία που τους επιτρέπει την εξοικονόμηση νερού μέχρι και 51% κατά τη διαδικασία πλύσης επιστρεφόμενων φιαλών.

  • Επιλέγουμε την ηλιακή ενέργεια

Επισημαίνεται ότι, το 100% της συνολικής ηλεκτρικής ενέργειας που θα χρησιμοποιούν στο ζυθοποιείο τους μέχρι και το 2025, θα προέρχεται αποκλειστικά από ανανεώσιμες και καθαρές πηγές ενέργειας.

  • Επιλέγουμε πρώτες ύλες από βιώσιμες πρακτικές καλλιέργειας

Η εταιρεία στοχεύει το 100% βύνης κριθαριού που χρησιμοποιεί στις μπύρες της, να προέρχεται μόνο από βιώσιμες πρακτικές καλλιέργειας, μέχρι το 2025.

  • Επιλέγουμε λιγότερο πλαστικό

Μέχρι το 2025 το 30% της συνολικής ποσότητας PET των συσκευασιών της εταιρείας θα προέρχεται από ανακυκλωμένο PET (r-PET), ενώ επισημαίνουν ότι θα διασφαλίσουν ότι τα καπάκια θα ανακυκλώνονται μαζί με τη συσκευασία. Έτσι, χρησιμοποιώντας μη αποσπώμενα πλαστικά καπάκια, θα μειώσουν τον όγκο που καταλήγει στα απορρίμματα.

  • Επιλέγουμε 100% καθαρές πρακτικές

Μέχρι το 2025 στοχεύουν στην επεξεργασία και διαχείριση του 100% των υγρών και στερεών αποβλήτων.

  • Επιλέγουμε λιγότερη κατανάλωση CO2

Η εταιρεία επενδύει στην έξυπνη τεχνολογία για τη συνεχή παρακολούθηση και την περαιτέρω βελτίωση των καταναλώσεών της σε νερό, ενέργεια και CO2.

  • Επιλέγουμε την εξοικονόμηση

Από το 2013 με την παραγωγή καθαρής ενέργειας από το υφιστάμενο Φωτοβολταϊκό Πάρκο, η εταιρεία εξοικονομεί περίπου 130 τόνους διοξειδίου του άνθρακα τον χρόνο. Μέχρι σήμερα έχουν εξοικονομηθεί περισσότεροι από 870 τόνοι.

  • Επιλέγουμε μείωση της θερμικής ενέργειας

Με το Strombolli Energy Recovery System πετυχαίνουν μείωση και ανάκτηση 60% της θερμικής ενέργειας που παράγεται από τους υδρατμούς κατά τη διαδικασία βρασμού της βύνης.

  • Επιλέγουμε την κυκλική οικονομία

Η Μαγιά δίνεται για παραγωγή βιοαερίου σε βιολογικό σταθμό. Η Στέμφυλα βύνης δίνεται ως ζωοτροφή σε αγελαδοτρόφους που φτάνει τα 3.500.000 Kg ετησίως.

Το διοξειδίο του άνθρακα που παράγεται κατά τη διαδικασία ζύμωσης και ανέρχεται στα 650 χιλιάδες Kg ετησίως ανακτάται και δεν φεύγει στην ατμόσφαιρα.

 

 

 

Επιλέγουμε να είμαστε πράσινος ηγέτης

Από το 2006 γίνεται εξωτερικός έλεγχος και επαλήθευση των δράσεων μέσω της πιστοποίησης με το πρότυπο CYS EN ISO14001:2015. Στόχος της εταιρείας μέχρι το

2025 η εξασφάλιση και του συστήματος ISO 50000 για καλύτερη διαχείριση της ενέργειας. Συμμετέχουν επίσης στο δίκτυο «Επιχειρώ για το Κλίμα» (Business4Climate) και στο Δίκτυο Κυκλικής Οικονομίας. Είναι ακόμη, ιδρυτικό Μέλος της Green Dot και

υποστηρίζουν την υιοθέτηση νέων εθνικών δράσεων για μεγαλύτερη συλλογή και ανακύκλωση συσκευασιών μίας χρήσης, αντίστοιχη με το 80% του όγκου των

συσκευασιών που διαθέτουν στην αγορά.

 

Σημειώνεται ότι η Photos Photiades Breweries, με μια ιστορία 80 ετών και πέραν των 1100 επαγγελματιών, έχει καταφέρει να καταστεί ηγέτης στην παραγωγή, εμφιάλωση και εμπορία ποτών σε Κύπρο, Ελλάδα, Ρουμανία, Κροατία και Σλοβενία, όπου δραστηριοποιείται. Στους παγκόσμιους κολοσσούς με τους οποίους συνεργάζεται περιλαμβάνονται οι, Carlsberg, Diageo, Jose Cuervo, Danone, Gruppo Campari, Moet Hennessy, Osotspa, Lanson, Lavazza κτλ. Ακόμη, παρασκευάζει την εκλεκτή μπίρα ΛΕΩΝ, ενώ εμφιαλώνει και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό «Αγρός».