Νέα κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας. Η προειδοποίηση αφορά ισχυρές καταιγίδες και θα έχει ισχύ από τις 18:00 το απόγευμα σήμερα Σάββατο μέχρι τις 5:00 το πρωί της Κυριακής. 

Αναλυτικά το δελτίο καιρού

Το χαμηλό βαρομετρικό “Ελπίς” αρχίζει να επηρεάζει την περιοχή από σήμερα το απόγευμα ενώ από την Κυριακή αναμένεται ψυχρή αέρια μάζα.

Σήμερα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος για να καταστεί σταδιακά κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αρχικά αναμένεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο μεμονωμένης καταιγίδας, κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού, καθώς και χιόνια τοπικά στα ψηλότερα ορεινά. Από νωρίς το απόγευμα και μετά, αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά από τα δυτικά και τα νότια, ενώ σταδιακά θα επηρεαστούν και άλλες περιοχές. Κατά διαστήματα τα φαινόμενα δυνατό να είναι έντονα, ενώ στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και τοπικά μέτριοι, 4 μποφόρ, για να καταστούν σύντομα μέτριοι ως ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη στα ανατολικά και νότια και ταραγμένη στα δυτικά και τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 14 στα νοτιοδυτικά παράλια, στους 16 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ψηλότερα ορεινά θα παρατηρείται παγετός.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση. Τοπικά τα φαινόμενα θα είναι έντονα ή και παρατεταμένα ενώ προοδευτικά μέχρι το πρωί περιορίζονται αρκετά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά, νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ισχυροί, 5 μποφόρ, και στα προσήνεμα παράλια μέχρι πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Αργότερα οι άνεμοι θα καταστούν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ισχυροί ως πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και τοπικά στα προσήνεμα παράλια, πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι κυματώδης στα δυτικά και τα βόρεια και ταραγμένη στα νότια και τα ανατολικά, για τα καταστεί αργότερα γενικά κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και γύρω στο μηδέν στα ψηλότερα ορεινά, όπου αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Την Κυριακή ο καιρός αρχικά θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές κυρίως στα δυτικά, καθώς και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά ενώ σύντομα ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Από το απόγευμα και μετά, παροδικά αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και χιόνια τοπικά στα ορεινά. Στην περιοχή θα πνέουν πολύ ισχυροί ως σφοδροί, δυτικοί ως βορειοδυτικοί άνεμοι, που σταδιακά από το απόγευμα και μετά εξασθενούν. Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, που πιθανό να δώσουν μεμονωμένες ελαφρές βροχές και ελαφρά χιονόπτωση τοπικά στα ορεινά.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές, τοπικές καταιγίδες καθώς και χιόνια στα ορεινά. Τοπικά τα φαινόμενα θα είναι έντονα και παρατεταμένα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση μέχρι τη Δευτέρα, και μη αξιόλογη μεταβολή την Τρίτη, για να κυμανθεί τη Δευτέρα και την Τρίτη αισθητά πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Το ύψος του χιονιού στην πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 32 εκατοστά.