Ένα – ένα τα κομμάτια του παζλ πίσω από τη μαφιόζικη εκτέλεση του 55χρονου Θανάση Καλογερόπουλου προσπαθούν να στήσουν οι ανακριτές του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λεμεσού, οι οποίοι βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό.

Στο επίκεντρο των αστυνομικών ανακρίσεων έχουν τεθεί τα ανοικτά μέτωπα και οι δοσοληψίες που είχε το θύμα με διάφορα πρόσωπα το τελευταίο διάστημα, σε μια προσπάθεια να βρεθεί το κίνητρο πίσω από την ψυχρώ δολοφονία.

Οι εκτελεστές του Καλογερόπουλου είχαν καταστρώσει ένα καλοστημένο σχέδιο, γνωρίζοντας με λεπτομέρεια τις κινήσεις του.

Τον ανέμεναν στην παραλία, όπου σύχναζε καθημερινά για το πρωινό του μπάνιο και έθεσαν το σχέδιό τους σε εφαρμογή, αψηφώντας το γεγονός ότι ήταν πρωί και υπήρχε κόσμος στο σημείο. Η γκανγκστερική δολοφονία με δράστες τους δύο μαυροφορεμένους εκτελεστές, διαπράχθηκε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, με το θύμα να κείτεται νεκρός εντός του οχήματός του.

Ο Θανάσης Καλογερόπουλος φτάνει γύρω στις 8:25 με το όχημά ενοικιάσεως του, στον χώρο στάθμευσης του παραλιακού εστιατορίου στη Λεμεσό για να κάνει το πρωινό του μπάνιο. Στην παραλία βρίσκονταν περίπου δέκα λουόμενοι και άλλοι τόσοι στο εστιατόριο.

Οι δράστες, που φαίνεται ότι τον ακολουθούσαν με δεύτερο όχημα, το οποίο είχε κλαπεί τις προηγούμενες ημέρες, αποβιβάστηκαν οπλισμένοι με πυροβόλα όπλα έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους.

Το θύμα ενώ βρίσκεται στο αυτοκίνητό και συνομιλεί με φιλικό του πρόσωπο που βρίσκει στο χώρο στάθμευσης, δέχεται τους πρώτους πυροβολισμούς από το ένα δράστη. Ο φίλος του πέφτει στο έδαφος για να προστατευθεί και ο Καλογερόπουλος, αφού έχει δεχθεί πυροβολισμούς, κινείται με το αυτοκίνητό του προς την έξοδο, ωστόσο, προσκρούει στο περιτοίχισμα του υποστατικού. Ένδειξη ότι οι σφαίρες το έπληξαν σε κύρια σημεία. Τότε, ο δεύτερος εκτελεστής τον γαζώνει πολλές φορές, από πολύ κοντινή απόσταση.

Για την ώρα, δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν το θύμα προσπάθησε να διαφύγει, καθώς η πόρτα του οχήματος του ήταν ανοικτή και με το ένα πόδι στο έδαφος. Η μαφιόζικη εκτέλεση διαπράχθηκε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα με τους δύο κουκουλοφόρους εκτελεστές να επιβιβάζονται στο όχημα και να εγκαταλείπουν το μέρος προς δυτική κατεύθυνση. Οι πληροφορίες του philenews αναφέρουν ότι στο όχημα βρισκόταν ακόμη ένα τουλάχιστον πρόσωπο.

Μετά από λίγα λεπτά, το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες εντοπίστηκε να φλέγεται κοντά στον παρακαμπτήριο, βόρεια προς την Γερμασόγεια. Εκεί όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ενδεχομένως, να ανέμενε τους δράστες άλλο αυτοκίνητο για να διαφύγουν άμεσα από την περιοχή. Στο όχημα εντοπίζονται καμένα και τα δύο φονικά όπλα.

Οι Αρχές ενημερώνονται για τους πυροβολισμούς και ισχυρές δυνάμεις αποκλείουν τη σκηνή της εκτέλεσης. Στο μέρος αφίχθηκε και ασθενοφόρο του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού με το πλήρωμα να διαπιστώνει ότι το θύμα δεν είχε ζωτικές ενδείξεις. Στη σκηνή αφίχθηκε κλιμάκιο της ΥΠΕΓΕ με επικεφαλής τον διευθυντή της, ο Βοηθός Αρχηγός, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λεμεσού και άλλοι αξιωματούχοι.

Σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος τύπου της ΑΔΕ Λεμεσού και υπεύθυνος του ΤΑΕ, Λευτέρης Κυριάκου, ερωτηθείς για το πού στρέφονται οι έρευνες ανέφερε ότι «προσπαθούμε να εντοπίσουμε πρόσωπα με τα οποία είχε δοσοληψίες ο θανών. Ερωτηθείς εάν το θύμα έχει απασχολήσει τις Αρχές και είχε κληθεί για κατάθεση σε σχέση με δολοφονίες οι οποίες σημειώθηκαν το προηγούμενο διάστημα, είπε ότι «ήταν πρόσωπο γνωστό στις Αρχές και είχε κληθεί σε διάφορες υποθέσεις. Φαίνεται ότι πρόκειται για ένα πολύ μελετημένο και καλοστημένο σχέδιο.»

Να σημειωθεί πως ήδη στα χέρια των ανακριτών βρίσκονται καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων ενώ έχουν περισυλλέξει και κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης της περιοχής.

Εφιαλτικές στιγμές έζησαν οι πολίτες που αντιλήφθηκαν την γκανγκστερική δολοφονία. Το philenews εντόπισε αυτόπτη μάρτυρα ο οποίος καταθέτει ότι είδε τον έναν από τους δύο εκτελεστές να γαζώνει τον Καλογερόπουλο από απόσταση δύο μέτρων.

«Είδα κάποιον να τρέχει δίπλα από το όχημα του θύματος, σε απόσταση περίπου δύο μέτρων. Κρατούσε ένα όπλο μαύρο, μεγάλο σε μέγεθος και άρχισε να πυροβόλα συνεχώς. Τον πυροβολούσε από απόσταση λίγων μέτρων ενώ όλα έγιναν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Είδα ότι φορούσε κάτι στο κεφάλι του, ήταν καλυμμένο το πρόσωπό του”, αναφέρει ο αυτόπτης μάρτυρας. Οι στιγμές που βίωσαν οι πολίτες αλλά και οι λουόμενοι δεν περιγράφονται, με τους ιδίους να προσπαθούν να κρυφτούν φοβούμενοι για τη ζωή τους.