Στο πλαίσιο της συζήτησης γύρω από τα θέματα της Ειδικής Εκπαίδευσης και των διευκολύνσεων/εύλογων προσαρμογών/διαφοροποιημένων γραπτών για τους μαθητές που αξιολογούνται από τις ειδικές επιτροπές για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, βουλευτές έθιξαν και το ζήτημα της ανάγκης αξιόπιστης διαδικασίας και λειτουργίας μηχανισμών ελέγχου.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Χρύσανθος Σαββίδης ανέφερε ότι δεν υπάρχουν μηχανισμοί, οι οποίοι να ελέγχουν αξιόπιστα ποια παιδιά πράγματι χρήζουν διευκολύνσεων. «Το λέω ευθέως», συνέχισε, «ότι υπάρχουν περιπτώσεις που προσκομίζουν χαρτιά από γιατρούς που δεν ισχύουν ούτως ώστε να τους δοθούν διευκολύνσεις στις εξετάσεις, ειδικά για πρόσβαση σε Σχολές μεγάλου ανταγωνισμού. Για αυτό το θέμα υπήρξαν και καταγγελίες γιατρών σε βάρος συναδέλφων τους. Ότι, δηλαδή, δίνουν αυτά τα χαρτιά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παροχή διευκολύνσεων σε μαθητές ειδικής εκπαίδευσης

Με αφορμή και αυτή την τοποθέτηση, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Παιδείας Παύλος Μυλωνάς, εστίασε στην ανάγκη όπως στις διάφορες επιτροπές, οι οποίες αξιολογούν τις περιπτώσεις των παιδιών που χρήζουν διευκολύνσεων λόγω προβλημάτων και δυσκολιών, περιλαμβανομένης και της ανάγκης για παροχή σχολικού συνοδού, συμμετέχουν και γιατροί. Κι αυτό, όπως ανέφερε ο κ. Μυλωνάς, ούτως ώστε αυτοί που είναι οι ειδικοί να πιστοποιούν την κατάσταση και την περίπτωση κάθε παιδιού.