Συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας η πολύκροτη δίκη με κατηγορούμενο τον τέως Μητροπολίτη Κιτίου, ο οποίος κατηγορείται ότι επιτέθηκε άσεμνα στο γραφείο του σε γυναίκα το 1981, όταν η ίδια ήταν 16 χρόνων.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας συνήγορος υπεράσπισης του τέως Κιτίου, έφερε ένσταση στην κατάθεση της μαρτυρίας κλινικής ψυχολόγου των Υπηρεσιών Υγείας υποστηρίζοντας πως η έκθεση της δεν έχει σχέση με τα επίδικα θέματα. Κι αυτό, σύμφωνα με την θέση του, επειδή η έκθεση που ζητήθηκε από την Αστυνομία, είχε ως αντικείμενο να κρίνει την ικανότητα συμμετοχής της παραπονούμενης σε ποινική διαδικασία.

Η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής, Άννα Γιαλλουρου, διαφώνησε με τη θέση λέγοντας πως εξετάστηκε η ψυχολογική κατάσταση της παραπονούμενης ως θύματος βίας. Τελικά το Δικαστήριο, απέρριψε την ένσταση κάνοντας αποδεκτή την έκθεση της ψυχολόγου Ζωής Κινικλή, η οποία αναφέρθηκε στην ψυχολογική κατάσταση της παραπονούμενης πριν και μετά το περιστατικό της άσεμνης επίθεσης στο γραφείο του Μητροπολίτη Κιτίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Ο κ. Κινικλή εξήγησε ακόμη για ποιο λόγο, σύμφωνα με τα ευρήματά της, ήταν δύσκολο να καταγγείλει η 16χρονη τότε κατηγορούμενη την υπόθεση στην Αστυνομία λέγοντας πως οι συνθήκες εκείνης της εποχής, ήταν διαφορετικές από σήμερα. Η υπόθεση θα συνεχιστεί στις 21 Ιουλίου με την αντεξέταση της ψυχολόγου από τον συνήγορο υπεράσπισης του τέως Κιτίου.