Στόχος εγκληματικών στοιχείων έγινε τα ξημερώματα της Παρασκευής, (15/7) ο κοινοτάρχης του Αγίου Μάμα της επαρχίας Λεμεσού, Κώστας Αχιλλέως, με τους δράστες να πυρπολούν το όχημά του που βρισκόταν σταθμευμένο εντός του χώρου στάθμευσης της κατοικίας του.

Οι δράστες οι οποίοι φαίνεται πως είχαν προσχεδιάσει την εγκληματική ενέργεια, έδρασαν αθόρυβα και αφού μετέβησαν στο σημείο, περιέλουσαν το όχημα με εύφλεκτη ύλη και το πυρπόλησαν. Αρχικά, όπως περιγράφει στον «Φ» ο κ. Αχιλλέως, ακούστηκε μια δυνατή έκρηξη και άμεσα κινητοποιήθηκε.

Όπως περιγράφει ο ίδιος στον «Φ», εκείνη τη στιγμή είχε ξυπνήσει και κοίταξε τι ώρα είναι. Ακολούθως άκουσε μια δυνατή έκρηξη και βγήκε έξω από την οικία του. «Έγιναν όλα σε δευτερόλεπτα, είδα το αυτοκίνητο μου τυλιγμένο στις φλόγες και αμέσως πήρα το Πυροσβεστικό όχημα της κοινότητας και άρχισαν να σβήνω τη φωτιά. Ίσα που πρόλαβα να σώσω το σπίτι μου και το δεύτερο όχημα», σημείωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Το αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες και καταστράφηκε ολοσχερώς. Στο σημείο έσπευσαν μέλη της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας και από εξετάσεις που διενήργησαν, διαπιστώθηκε ότι η φωτιά τέθηκε κακόβουλα.

«Εάν δεν είχα το Πυροσβεστικό της κοινότητας θα είχαν γίνει σίγουρα περισσότερες ζημιές», σημείωσε, αναφέροντας πως αν ξυπνούσε λίγο πιο πριν, θα έκανε τσακωτούς τους εμπρηστές. Κληθείς να απαντήσει εάν υποψιάζεται κάποιο πρόσωπο, απάντησε αρνητικά, ενώ σημείωσε πως δεν έχει διαφορές με οποιονδήποτε.

Ερωτηθείς εάν υπάρχουν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης που να κατέγραψαν τις κινήσεις των εμπρηστών, ο κ. Αχιλλέως ανέφερε πως δεν  διαθέτει κάμερες, αποκαλύπτοντάς μας ωστόσο πως πρόσφατα έγινε δέκτης απειλητικού μηνύματος στο κινητό του που έγραφε – όπως υποστηρίζει – ότι θα τον βρουν σκοτωμένο στα χωράφια.

Να σημειωθεί πως στην αρχική του κατάθεση στου ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού, ο 72χρονος ανέφερε πως δεν υποψιάζεται κανέναν και δεν έχει διαφορές με οποιονδήποτε. Αργότερα έκανε αναφορά και στο sms που έλαβε από συγκεκριμένο αριθμό κινητού τηλεφώνου.

Οι εξετάσεις από πλευράς των ανακριτών του ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζονται ενώ από τη σκηνή του εμπρησμού περισυνελέγησαν διάφορα τεκμήρια τα οποία θα σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις.