Παράταση 45 ημερών ζήτησε και πήρε ο ποινικός ανακριτής που διερευνά τις σοβαρές καταγγελίες της διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών κατά ανώτερου αξιωματικού της Αστυνομίας. 

Ο ανακριτής Αχιλλέας Αιμιλιανίδης αιτήθηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα Γιώργο Σαββίδη παράταση της παράδοσης του πορίσματός του ακόμη 45 ημερών, ώστε να του δοθεί ο χρόνος να ολοκληρώσει τις έρευνές του. Ο κ. Αιμιλιανίδης κινείται με πολύ γρήγορους ρυθμούς και πολλές φορές συνεχίζει το ανακριτικό του έργο μέχρι τις 8:00 το βράδυ. Ωστόσο, είτε γιατί έρχονται στο φως νέα στοιχεία, είτε γιατί από τη λήψη μιας κατάθεσης προκύπτουν άλλες, δεν μπορεί να παραδώσει πόρισμα αύριο, ημέρα που καθορίστηκε από τον Εισαγγελέα να το έχει έτοιμο. 

Με την παράταση που έχει δοθεί, το πόρισμα θα πρέπει πλέον να είναι έτοιμο αρχές Σεπτεμβρίου. Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί αρκετές καταθέσεις εντός και εκτός Φυλακών, έχουν ληφθεί έγγραφα, ωστόσο οι δύο φερόμενοι εμπλεκόμενοι, ένας βαρυποινίτης και ο αξιωματικός της Αστυνομίας, δεν έχουν κληθεί ενώπιον του ποινικού ανακριτή. Αυτό θα γίνει, όπως εκτιμάται από παρόμοιες υποθέσεις, περί το τέλος της έρευνας και αφού συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία που περιβάλλουν τη σοβαρή αυτή υπόθεση. Εκτιμάται επίσης ότι μετά την εξέλιξη αυτή η υπουργός Δικαιοσύνης θα επεκτείνει τη διαθεσιμότητα του ανώτερου αξιωματικού, ώστε αυτή να συνάδει με την ολοκλήρωση των ερευνών.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ήξεραν εδώ κι ένα μήνα για την Άννα Πρόεδρος – Εισαγγελέας

Πάντως, ο ποινικός ανακριτής δεν έχει ζητήσει τη βοήθεια ούτε ειδικών ούτε καν τις υπηρεσίες γραμματέως και τις καταθέσεις τις λαμβάνει με δικά του μέσα. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», μέχρι στιγμής δεν έχει ζητήσει την έναρξη των διαδικασιών για αποκάλυψη των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων εμπλεκομένων προσώπων, κάτι που αναμένεται να γίνει το επόμενο διάστημα. Με τη διαδικασία αυτή, για την οποία χρειάζεται η άδεια του Γενικού Εισαγγελέα και αίτημα σε δικαστήριο με τη συνοδεία ένορκης δήλωσης (προφανώς του κ. Αιμιλιανίδη), θα εξασφαλιστούν γραπτά μηνύματα, κλήσεις ή άλλα δεδομένα προς επιβεβαίωση των όσων ισχυρίζεται η διευθύντρια των Φυλακών. 

Το σίγουρο, όπως πληροφορείται ο «Φ», είναι πως η λίστα με τους μάρτυρες που πρέπει να κληθούν για να καταθέσουν μακραίνει και δεν αποκλείεται να δούμε και πρόσωπα που βρίσκονται ακόμα και στο εξωτερικό να κληθούν να έρθουν για να δώσουν μαρτυρία. Σημειώνεται ότι πρώτες κλήθηκαν και έδωσαν καταθέσεις η διευθύντρια και η βοηθός διευθύντρια των Φυλακών, Άννα Αριστοτέλους και Αθηνά Δημητρίου, ενώ ακολούθως κατέθεσαν τα μέλη του Συμβουλίου Αποφυλάκισης Επ’ Αδεία (parole) όπως και κατάδικοι και μέλη του προσωπικού των Φυλακών. Τα μέλη του parole, κλήθηκαν για κατάθεση ώστε να ξεκαθαρίσει κατά πόσον ο ανώτερος αξιωματικός είχε παρέμβει ή όχι, ώστε να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης αίτημα του βαρυποινίτη για αποφυλάκιση του με όρους.