Δεν αντιλήφθηκε την 36χρονη αλλοδαπή ποδηλάτισσα, ανέφερε ανακρινόμενος μετά από τη σύλληψή του, ο 20χρονος οδηγός, ο οποίος το βράδυ της Δευτέρας παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα την άτυχη γυναίκα στην οδό Μαρκόνι, στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη στη Λεμεσό.

Ο θάνατος της 36χρονης από το Νεπάλ ήταν ακαριαίος, ενώ για την ώρα γίνονται προσπάθειες από πλευράς Αστυνομίας, να εντοπιστούν και να ενημερωθούν τα συγγενικά της πρόσωπα. Οι συνθήκες του νέου θανατηφόρου βρίσκονται κάτω από το μικροσκόπιο των μελών της Τροχαίας Λεμεσού, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί αυτόπτες μάρτυρες για το πώς συνέβη το δυστύχημα.

Το θανατηφόρο σημειώθηκε λίγο μετά τις 21:00 και σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εξετάσεις, φαίνεται ότι κατά τη σύγκρουση οχήματος του 20χρονου με το ποδήλατο της 36χρονης, το αυτοκίνητο παρεξέκλινε της πορείας του προς τα αριστερά και προσέκρουσε σε ηλεκτρικό πάσσαλο της ΑΗΚ τον οποίο απέκοψε. Μάλιστα λόγω της αποκοπής, διακόπηκε η ηλεκτροδότηση της περιοχής.

Σε δηλώσεις του στη σκηνή του θανατηφόρου, ο βοηθός υπεύθυνος Τροχαίας Λεμεσού, Αιμίλιος Καφάς, σημείωσε πως από τις προκαταρκτικές εξετάζεις διαφαίνεται να μην υπήρχε φωτισμός στο ενεχόμενο ποδήλατο, ωστόσο είναι κάτι που διερευνάται. Την ίδια ώρα, ο κ. Καφάς απηύθυνε έκκληση προς το κοινό, εάν γνωρίζει οτιδήποτε σε σχέση με το τροχαίο να επικοινωνήσει με την Τροχαία, είτε με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή να καλέσει στον αριθμό 1460.

Οι πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν πως από τις μέχρι στιγμής εξετάσεις δεν προκύπτει να υπήρχε αυξημένη ταχύτητα στο όχημα του νεαρού οδηγού. Οι εξεταστές της Τροχαίας αναζητούν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης της περιοχής τα οποία ενδεχομένως να κατέγραψαν την πορεία του οχήματος και του ποδηλάτου.

Να σημειωθεί πως ο 20χρονος μετά το τροχαίο μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού για περίθαλψη των τραυμάτων του. Ακολούθως έλαβε εξιτήριο, συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα και οδηγήθηκε στην Τροχαία όπου έδωσε κατάθεση. Ανακρινόμενος, ισχυρίστηκε ότι δεν αντιλήφθηκε την παρουσία της 36χρονης στο δρόμο. Χθες το μεσημέρι αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την ολοκλήρωση των εξετάσεων.

Πολίτες που διαμένουν στην περιοχή μίλησαν στον «Φ» και επεσήμαναν ότι στη συγκεκριμένη οδό ο φωτισμός δεν είναι ικανοποιητικός. Τόνισαν ακόμη ότι δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται τροχαίο δυστύχημα στην περιοχή. Η άτυχη 36χρονη φαίνεται πως εργαζόταν στην Κύπρο, ενώ για την ώρα παραμένει άγνωστο προς τα πού κατευθυνόταν.