Να αποδοθούν ευθύνες για τον θάνατο του αγριόγατου Berton, ζητούν μέλη του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, το Κόμμα για τα Ζώα αλλά και φιλοζωικές οργανώσεις, απαιτώντας μάλιστα την παραίτηση του Διευθυντή των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, Χριστόδουλου Πίπη.

 

  

Σήμερα οι διαμαρτυρόμενοι μαζεύτηκαν έξω από τη Νομική Υπηρεσία κρατώντας πανό, στα οποία αναγράφονταν μεταξύ άλλων, «απαιτούμε δικαιοσύνη για τον Berton, ανάληψη ευθυνών τώρα».

 

 

Όπως αναγράφεται και στα πανό ζητούν την παραίτηση του Διευθυντή των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών Χριστόδουλου Πίπη, απαιτώντας την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης.

Σε δηλώσεις του στον «Φ», ο πρόεδρος του Κόμματος για τα Ζώα Κύπρου, κ. Κυριάκος Κυριάκου, ανέφερε πως η νεκροτομή του γάτου σταμάτησε χθες, καθώς έγινε αίτημα όπως διενεργηθεί στην παρουσία ανεξάρτητου ιδιώτη κτηνίατρου. Η νεκροτομή έχει προγραμματιστεί για σήμερα Πέμπτη (11/08). Ο κ. Κυριάκου αναφέρθηκε και στην προγραμματισμένη διαμαρτυρία που θα λάβει χώρα έξω από τη Νομική Υπηρεσία, όπου θα ζητήσουν μέσα από σχετικό υπόμνημα, την ποινική δίωξη εναντίον του διευθυντή των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών.

Καταληκτικά ο κ. Κυριάκου σημείωσε πως ο θάνατος του ζώου επήλθε λόγω των εγκληματικών αποφάσεων και των ενεργειών που έγιναν από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες.