Νέα δεδομένα στην υπόθεση της απόπειρας φόνου στην Ορόκλινη τα ξημερώματα της Κυριακής, κατά την οποία τραυματίστηκε εξάχρονο παιδί και 42χρονος, ήρθε να προσθέσει η σύλληψη γνωστού ατόμου στην Αγία Νάπα, που φέρεται να συνδέθηκε με 35χρονο που καταζητείται και ο οποίος εξαφανίστηκε μυστηριωδώς. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ» από αστυνομικές πηγές, ο 34χρονος συλληφθείς δεν τοποθετείται στη σκηνή της απόπειρας φόνου, ωστόσο μαρτυρία που εξασφαλίστηκε τον φέρει να συνδέεται με τον καταζητούμενο για την ένοπλη επίθεση εναντίον του 42χρονου, που είναι συγγενής προσώπου με πολλές ανοικτές υποθέσεις και εναντίον του υπήρχε συμβόλαιο θανάτου. Ο 34χρονος συνελήφθη γύρω στις 10:30 το πρωί της Παρασκευής και αναμένεται εντός της ημέρας να οδηγηθεί, υπό δρακόντεια μέτρα ασφάλειας, ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για την έκδοση διατάγματος κράτησής του. 

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη συνελήφθη και προφυλακίστηκε 31χρονος κάτοικος Ορόκλινης, ο οποίος συνδέθηκε με γενετικό υλικό, που απομονώθηκε από προσωπίδα που εντοπίστηκε λίγα μέτρα μακριά από τη σκηνή της απόπειρας. Ο ύποπτος, φέρεται να ομολόγησε στην κατάθεσή του, πως στρατολογήθηκε από τον 35χρονο που καταζητείται και ο οποίος τοποθετείται στη σκηνή της απόπειρας, προκειμένου να εκτελέσει, έναντι αμοιβής, το συμβόλαιο θανάτου εναντίον του 42χρονου. Ισχυρίστηκε ακόμη, πως όταν άνοιξε πυρ με το κλεμμένο στρατιωτικό τυφέκιο εναντίον του διπλοκάμπινου αυτοκινήτου που οδηγούσε ο 42χρονος, δεν γνώριζε πως επέβαινε σ’  αυτό και το εξάχρονο παιδί.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Μετά τη χθεσινή σύλληψη του 34χρονου, οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης και για τον 35χρονο, που είναι κάτοικος Σωτήρας, ο οποίος έχει δηλωθεί στις Βρετανικές Βάσεις από τους οικείους του ως ελλείπον πρόσωπο από την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου. 

Το όχημά του εντοπίστηκε στην περιοχή των Βρυσούλων, κατασχέθηκε από τις Βρετανικές Βάσεις και θα παραδοθεί για εξετάσεις στην Αστυνομία της Δημοκρατίας. Το αυτοκίνητο, που πιστεύεται πως είναι αυτό με το οποίο διακινήθηκαν ο 31χρονος καθώς και ο 35χρονος την ημέρα της απόπειρας φόνου, είχε ίχνη εύφλεκτης ύλης και εκτιμάται πως στόχος ήταν να πυρποληθεί για να μην υπάρχουν στοιχεία. Αυτό που προκαλεί εντύπωση ωστόσο, είναι πως τελικά, άγνωστο για ποιο λόγο, δεν κάηκε, κάτι που προκαλεί ακόμη πιο πολλά ερωτήματα αναφορικά με τις συνθήκες της μυστήριας εξαφάνισης του. 

Καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, μέλη της Αστυνομίας διενήργησαν εκτεταμένες έρευνες τόσο στις Βρυσούλες, όσο και στην περιοχή Φρενάρου αξιολογώντας πληροφορίες, που δεν οδήγησαν ωστόσο στον εντοπισμό του 35χρονου. Η Αστυνομία, πάντως, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ο 35χρονος να έχει διαφύγει στα κατεχόμενα, με δεδομένο πως η γραμμή αντιπαράταξης είναι πολύ κοντά από το σημείο όπου εντοπίστηκε το αυτοκίνητό του.

Στο κάδρο των ερευνών της Αστυνομίας, βρίσκονται πάντως κι άλλα πρόσωπα και δεν αποκλείεται ο κύκλος των συλλήψεων να διευρυνθεί, τα επόμενα εικοσιτετράωρα.