Παραδέχθηκε προφορικά την ενοχή του ο 31χρονος ύποπτος για την υπόθεση απόπειρας φόνου, που διαπράχθηκε τα ξημερώματα της περασμένη Κυριακή, στην Ορόκλινη κατά την οποία τραυματίστηκε εξάχρονο παιδί και 42χρονος, οι οποίοι νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Λάρνακας. Αυτό λέχθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, ενώπιον του οποίου οδηγήθηκε, υπό δρακόντεια μετρά, ο ύποπτος ο οποίος κατονόμασε και δεύτερο πρόσωπο που καταζητείται.

Η Αστυνομία ζήτησε την οκταήμερη κράτηση του υπόπτου και το Δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφαση του σε μισή ώρα.

Ο ύποπτος συνδέθηκε με προσωπίδα που εντοπίστηκε στη σκηνή και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψής του. Ωστόσο παρά τις έρευνες στην οικία δεν είχε εντοπιστεί και γι’ αυτό το απόγευμα της Τετάρτης (7/12) δόθηκε η φωτογραφία του στη δημοσιότητα. Χθες το απόγευμα μέλη της Αστυνομίας διενήργησαν έρευνες στην οικία και στο όχημα του 31χρονου, καθώς και στην πατρική του κατοικία και στο υποστατικό όπου ο ίδιος εργάζεται.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά τις έρευνες εντοπίστηκαν διάφορα τεκμήρια, που παραλήφθηκαν για να τύχουν εξετάσεων. Γύρω στις 9.45 το βράδυ της Τετάρτης, ο 31χρονος, παρουσιάστηκε στα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας, όπου και συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση, για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, γύρω στις 5.30 τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, άγνωστο πρόσωπο έριξε πυροβολισμούς εναντίον τριών προσώπων, δύο ανδρών ηλικίας 42 και 40 ετών και ενός αγοριού ηλικίας 6 ετών, οι οποίοι βρίσκονταν σε διπλοκάμπινο αυτοκίνητο. Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν τόσο ο 42χρονος, όσο και το εξάχρονο παιδί. Αυτοί μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου διαπιστώθηκε ότι το παιδί έφερε διαμπερές τραύμα και κάταγμα στο δεξί πόδι και ο 42χρονος έφερε τραύμα στην κοιλιακή χώρα και τραύματα στα πόδια.

Λίγα μέτρα από τη σκηνή εντοπίστηκε όπλο, κουκούλα και προσωπίδα, που πιστεύεται πως χρησιμοποιήθηκαν από το δράστη της ένοπλης επίθεσης, φερόμενος στόχος του οποίου ήταν ο 42χρονος, ο οποίος είναι συγγενής με πρόσωπο που έχει αρκετές ανοικτές υποθέσεις. Η απόπειρα φόνου έχει θέσει σε κόκκινο συναγερμό την Αστυνομία, αφού πιστεύεται πως έχει σχέση με ξεκαθάρισμα λογαριασμών του υποκόσμου.